תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

להוריד את המסכה: 5 הוצאות "תמימות" שמרוקנות לכם את חשבון הבנק

06/03/2023

מי אמר שחייבים לבזבז עד לא ידע? לכבוד פורים: כך תפעלו להקטנת הוצאות חודשיות מיותרות שיוצאות לכם מהכיס כמעט מבלי שתרגישו, אך מזיקות מאוד להתנהלות הכלכלית שלכם.

לפתיחת חיסכון באמצעות קופת גמל להשקעה, לחצו>>

זה קורה לרובנו: המשכורת נכנסת לחשבון העובר ושב בתחילת החודש, וחשבון העובר ושב שלנו נראה מצוין, או לפחות סביר, אבל, ככל שחולפים הימים החשבון הולך ומתרוקן ובימים האחרונים של החודש לא נותר כמעט זכר לכספים שנכנסו אליו.

ריבוי כרטיסי אשראי עשוי להוביל גם להגדלת המסגרת, אולם בדומה לחלוקה של ההוצאות לתשלומים, גם הגדלת המסגרת מעודדת הוצאות בלתי הכרחיות ומרחיקה אותנו משמירה על התנהלות כלכלית נכונה.

קראו עוד במגזין:

בנקודה זו אנחנו בדרך כלל שואלים את עצמנו: לאן הלך כל הכסף? כפי שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים, גם הכסף הגדול נמצא בהוצאות הקטנות והתמימות", שהולכות ונערמות. הגיע הזמן לחשוף אותן: לפניכם 5 הוצאות שאולי נראות לא מזיקות, אבל מכרסמות את ההכנסות.

תחפושת #1 : מבצעים מיותרים

מכירים את הפתגם "זאב בעור של כבש"? מבצעים מתחפשים להצעות שאמורות לגרום לנו לחסוך כסף, אך גורמים לנו דווקא להוציא יותר כסף ממה שאנחנו צריכים במסגרת דילים בסגנון "קנה 10 מוצרים וקבל את המוצר ה-11 בחינם". זה עוד לפני שדיברנו על מבצעים פיקטיביים, שבהם מעלים מראש את המחיר, רק כדי להעניק בהמשך הנחה שנראית גרנדיוזית. בפועל, המחיר האמיתי בקושי משתנה (או לא משתנה כלל).

איך מסירים את התחפושת? פשוט תשאלו את עצמכם: האם אתם באמת זקוקים למוצר שמוצע במבצע? סביר להניח שבחלק גדול מהמקרים התשובה תהיה שלילית, ותסייע לכם להילחם בדחף להסתער על מבצעים מיותרים ולהוציא הוצאות מיותרות.

עדיין לא פתחתם קופת גמל להשקעה? זה הזמן >>

poll questionהאם אתם מבצעים רכישות בתשלומים?

תחפושת #2 : רכישות בתשלומים

חשבתם שמגילת אסתר ארוכה? זה עוד כלום לעומת מספר העסקאות בתשלומים של רבים מאיתנו, שמכבידות מדי חודש על ההוצאה החודשית. הכול מתחיל בצורה תמימה: הוצאה בסך של 5,000 ₪ כדי לקנות סמארטפון יכולה להכביד על הכיס. לעומת זאת, חלוקת סכום ההוצאה ל- 36 תשלומים שווים בסך של 138.89 ₪ נשמעת הרבה יותר מפתה ונגישה, וגורמת לנו במקרים רבים לחלק עוד ועוד קניות לתשלומים. למרות הפיתוי הגדול, חשוב לזכור שבסופו של דבר נצטרך להחזיר את אותם 5,000 ₪. רכישות בתשלומים עלולות להצטבר למאות ואפילו אלפי שקלים בחודש.

איך מסירים את התחפושת? זוכרים מהו הסכום הכולל ומצרפים אותו לרכישות אחרות שביצענו בתשלומים ועדיין לא החזרנו, כשמבינים שזה לא "רק" תשלום חודשי בסך של 138.89 ₪, אלא החזרים חודשיים בסכום מצטבר בסך של 5,000 ₪ - פחות מתחשק לחלק לתשלומים. אם מדובר ברכישות גדולות אך לא דחופות כמו שדרוג סמארטפון, אפשר להציב לעצמנו תאריך יעד ולחסוך את הסכום הנחוץ או לפחות את חלקו עד למועד שהגדרנו.

תחפושת #3 : קניות בסופר

ההוצאה החודשית הממוצעת של משק בית על קניית מוצרי מזון עמדה בשנת 2019 על סך של 2,818 ₪, וזאת על פי סקר הכנסות והוצאות משק הבית שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (עמ' 19 בדו"ח הלמ"ס). ההוצאה על מזון, השלישית בגודלה במשקי הבית, עמדה נכון לשנת 2019 על שיעור של 17.6% מסך ההוצאות. מאז האינפלציה הרימה את ראשה, והגדילה את ההוצאה החודשית הממוצעת על מוצרי מזון במאות שקלים נוספים.

ולמה קניות של מצרכים בסופר עלולה להיות בזבזנית? לפי נתוני ארגון לקט ישראל, משפחה ממוצעת זורקת לפח מוצרי מזון בשווי בסך של 3,500 ₪ מדי שנה –שיעור של כ-  13% מההוצאה המשפחתית על מוצרי מזון, וזה עוד לפני שהזכרנו את המוצרים הנוספים והבלתי הכרחיים שאנחנו רוכשים בסופר, שאינם מוצרי מזון. במצטבר, כל אלה יכולים לייקר את הקניות בעשרות אחוזים מידי חודש.

למה זה בעצם קורה? במידה רבה בגלל תורת המידוף – סידור הסחורה בצורה שמעודדת אותנו להגדיל את ההוצאה. שאלתם את עצמכם, למשל, למה המוצרים היקרים מצויים במדפים בגובה העיניים, בעוד המוצרים הזולים יותר מצויים במדפים נמוכים? לבעלי החנויות עשוי להיות אינטרס שהצרכן יקנה כמה שיותר, בעוד שהאינטרס שלנו צריך להיות לקנות מה שצריך, לא פחות ולא יותר.

איך מסירים את התחפושת? יש מגוון דרכים לביצוע קניות חכמות של מוצרי מזון בסופר, מהיצמדות לרשימת הקניות ועד צמצום רכישת פיתויים באמצעות קנייה אונליין. בנוסף, בעת קניית מצרכים כמו מוצרי מזון, נסו לשאול את עצמכם כמה מהם הלכו בעבר לפח – וצמצמו את הכמויות בהתאם.

תחפושת #4 : משלוח מנות (או: ארוחות בחוץ)

הוצאה בודדת על הזמנת משלוח (טייק-אווי) או הזמנת משלוח למקום העבודה יכולה להסתכם בכמה עשרות שקלים תמימים למראה. עם זאת, כשמדובר על עשרות הזמנות בחודש, של אחד או של שני בני הזוג, ההוצאות הבלתי מזיקות לכאורה עלולות להסתכם במאות ואף אלפי שקלים בחודש, אם מביאים בחשבון גם יציאה לבילוי במסעדות.

איך מסירים את התחפושת? ניתן לחשב את ההוצאה החודשית על אכילה בחוץ, באופן ידני או באמצעות אפליקציות ניהול תקציב ייעודיות. הבנת ההשפעה הגדולה על ההוצאה החודשית מסייעת לחשוב פעמיים לפני שמזמינים אוכל מבחוץ, או יוצאים למסעדה.   

תחפושת #5: ריבוי כרטיסי אשראי

ברוב המקרים, אחזקת כרטיס אשראי כרוכה בתשלום דמי אחזקה חודשיים. חשוב מכך: ריבוי כרטיסי אשראי עשוי לעודד אותנו להגדיל את ההוצאות ולחלק את ההוצאות לתשלומים. בנוסף, פיזור ההוצאות בין כרטיסי אשראי רבים עשוי להקשות על המעקב אחרי ההוצאות החודשיות, וכתוצאה מכך על הסקת מסקנות שתוביל לצמצום הוצאות בלתי הכרחיות.

איך מסירים את התחפושת? מפחיתים למינימום את מספר כרטיסי האשראי, רצוי לכרטיס אשראי בודד לכל אחד מבני הזוג. כן, אנחנו יודעים, ריבוי כרטיסי אשראי עשוי להוביל גם להגדלת המסגרת, אולם בדומה לחלוקה של ההוצאות לתשלומים, גם הגדלת המסגרת מעודדת הוצאות בלתי הכרחיות ומרחיקה אותנו משמירה על התנהלות כלכלית נכונה.

השורה התחתונה: בפורים יש לנו הזדמנות מצוינת לשמוח (בחלקנו), להסיר את המסכה מהוצאות תמימות למראה – ולמנוע בזבוזים עד לא ידע. את ההוצאות שתחסכו תוכלו לנתב להגדלת החיסכון באמצעות מגוון מוצרי השקעה, ובניהם קופת גמל להשקעה.

הצטרפו לקופת גמל להשקעה של מיטב >>

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 1 שנים

    כתבה מעולה
    שרה.

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: להוריד את המסכה: 5 הוצאות "תמימות" שמרוקנות לכם את חשבון הבנק
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.