תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

יוקר המחיה מזנק? 5 טיפים פיננסיים להפחתת ההוצאות

מדורים:
08/01/2023

אנחנו האחרונים לזלזל בקנייה חכמה בסופר, אבל קבלו 5 פעולות פיננסיות פשוטות ואפקטיביות שיכולות לחסוך לכם עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים

להצטרפות לקרן הפנסיה הנבחרת של מיטב, לחצו כאן>>

יוקר המחיה פוגע בכולם: המחירים ממשיכים לעלות, ההוצאות החודשיות מזנקות. זה לא אומר שמדובר בגזירת גורל: גל ההתייקרויות הוא הזדמנות מצוינת לעצב מחדש את דפוסי ההתנהגות הפיננסיים שלנו, באופן שיסייע לנו לחסוך הוצאות רבות לאורך זמן.

דמי ניהול גבוהים עלולים לגרום לכם להפסיד עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים עד גיל הפרישה.

קראו עוד במגזין:

בכמה התייקרו ההוצאות החודשיות של משק בית בישראל?

כדי לענות על השאלה הזו, צריך להכיר את סקר משקי הבית של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: סקר שנתי המציג תמונה כוללת של ההכנסות וההוצאות הממוצעות של משקי בית בישראל. הסקר בודק את היקף ההוצאות של משקי הבית לפי סעיפי ההוצאות השונים, כגון מזון, ביגוד, דיור וכו'. לפי הסקר שפורסם ביולי 2022 (עמוד 12 בדוח), ההוצאה הממוצעת של משק בית בישראל על תצרוכת (כולל סעיף הדיור), עמדה על 15,990 ₪ נכון לשנת 2019.

אז בכמה התייקרה ההוצאה המשפחתית מאז 2019? אם מביאים בחשבון את העובדה שקצב עליית המחירים בין השנים 2020-2022 עומד על כ- 5.5% לפי פרסומי בנק ישראל,  מדובר בהתייקרות ממוצעת של כ-880 ₪ בחודש למשפחה. אמנם, ההתייקרות עשויה להשתנות ממשפחה למשפחה בהתאם לסוג והיקף ההוצאות, אך בחישוב הכולל היא מגיעה לקרוב ל-1,000 ₪ בחודש. ולא שלפני גל ההתייקרויות היה זול לחיות כאן...

אחרי שאמרנו את זה, להלן החדשות הטובות: גם במציאות הנוכחית אפשר לצמצם הוצאות ולחסוך. לפניכם חמישה טיפים פיננסיים שיאפשרו לכם לעשות את זה.

לנהל הלוואות שמכבידות על העו"ש

רבים מאיתנו משלמים כל חודש החזרים גבוהים על הלוואות שאינן הלוואות משכנתא. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 29% ממשקי הבית דיווחו על הלוואות שאינן הלוואות משכנתא. הגובה המוערך של הסכום שנותר לפירעון הלוואה ממוצעת למשק בית עומד על לא פחות מ-96.2 אלף ₪.

במציאות הזו, ככל שהריבית של ההלוואה גבוהה יותר, כך ההחזר החודשי גבוה יותר ומקשה עלינו לסגור את החודש. יש משפחות המשלמות מאות ואף אלפי שקלים בכל חודש רק על תשלומי ריבית גבוהים.

לכן, אם כבר לקחתם הלוואות, זה הזמן לעשות בהן סדר: אפשר למשל לאחד כמה הלוואות קטנות ויקרות להלוואה אחת גדולה, בריבית משתלמת יותר. אם הריבית על ההלוואות גבוהה במיוחד, אפשר לשקול לסגור חלק מההלוואה או כולה בעזרת כספים פנויים שיושבים בחשבון העו"ש או בחיסכון הבנקאי, ומקבלים ריבית זעומה; וכמובן שאם כבר לוקחים הלוואה, חשוב לעשות סקר שוק ולהתמקח, ממש כפי שאנחנו משווים מחירים של מוצרי צריכה.

גלו עוד על קרן הפנסיה הנבחרת של מיטב >>

poll questionעל רקע העלייה ביוקר המחיה במדינת ישראל, עד כמה קשה לכם "לגמור את החודש"?

לצמצם ביטוחים לא הכרחיים

אחרי שהצטרפנו לביטוח כזה או אחר, אנחנו נוטים לשכוח מקיומו למשך שנים. בינתיים הצרכים שלנו משתנים, המצב המשפחתי משתנה, אנחנו רוכשים ביטוחים נוספים – והתוצאה? "סלט ביטוחי" שנערם במשך שנים ועלול לגרום לנו לשלם מדי חודש מאות שקלים על כיסויים שאנחנו לא בהכרח צריכים. כך למשל אנחנו יכולים בלי לשים לב לשלם על כפל ביטוחים. לחילופין, פעמים רבות אנחנו משלמים על כיסויים שאנחנו לא באמת צריכים, או על סכומי כיסוי גבוהים יותר ממה שצריך. כדי לחסוך הוצאות מיותרות על ביטוחים רצוי לבחון אפשרות לעשות בהם סדר. ניתן להיעזר באנשי מקצוע שישמחו לעשות את זה בשבילכם.  

לטפל בתסמונת החשבונות ה"קופצים"

חלק מהחשבונות השוטפים הם כמו צרצרים: בלי שאנחנו שמים לב, אחרי תקופה מסוימת הם פשוט "קופצים". כך למשל חבילות הסלולר, האינטרנט והטלוויזיה כוללות לרוב מחיר הטבה אטרקטיבי המוגבל לתקופת זמן מסוימת (נניח 12 חודשים). לאחר תקופה זו מחיר החבילה חוזר למחיר מחירון, שעשוי להיות גבוה בעשרות אחוזים.

הטיפול בתסמונת החשבונות ה"קופצים" קל ופשוט: בשלב הראשון, עוברים על חשבון האשראי ומאתרים חשבונות שנראים גבוהים. בשלב השני, מתקשרים לחברות הרלוונטיות (או מתחברים לחשבון האישי באינטרנט) – ובמידת הצורך מוזילים בחזרה את המחיר.

לעצור את תוכנית החלוקה

האפשרות לחלק לתשלומים גורמת לנו להוציא כספים על דברים שאנחנו לא תמיד צריכים, או לא ממש יכולים להרשות לעצמנו בעת הקנייה. היכולת לקנות עכשיו ולשלם אחר כך מגדילה את תחושת הניתוק בין החשקים המיידיים לבין מצב העו"ש. מעבר לקניות ישירות ללא חלוקת  תשלומים יפחית מיידית קניות בלתי הכרחיות – ויסייע לנו לחסוך הוצאות מיותרות.

לחתוך דמי ניהול יקרים

בין אם אתם שכירים ובין אם עצמאים, יכול להיות לכם חיסכון פנסיוני אליו מופקדים באופן שוטף כספים. החיסכון הפנסיוני מושקע באחד ממגוון מסלולי השקעה מנוהלים, וניהול החיסכון כרוך בתשלום שני סוגי דמי ניהול: על ההפקדות השוטפות ועל הצבירה הכוללת בקרן.

ככל שדמי הניהול יהיו גבוהים יותר, כך יפחתו הסכומים שיתווספו ישירות לחיסכון הפנסיוני שלכם. דמי ניהול גבוהים עלולים לגרום לכם להפסיד עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים עד גיל הפרישה.

איך מוזילים את דמי הניהול? אחת הדרכים היא להשוות ולנהל משא ומתן, בדיוק כמו במוצרים אחרים. לא בא לכם להזיע? יש דרך נוספת, המאפשרת לכם ליהנות מהנחה מובנית במסגרת קרן פנסיה נבחרת. מדובר ביוזמה שהשיקה רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון– קרן פנסיה עם דמי ניהול מוזלים. מיטב היא אחת הזוכות במכרז לניהול קרן פנסיה נבחרת, זו השנה השלישית ברציפות. קרן הפנסיה הנבחרת של מיטב מאפשרת לכם ליהנות מחיסכון משמעותי בהשוואה לדמי הניהול המרביים הנגבים בקרנות הפנסיה.

השורה התחתונה: אנחנו לא יודעים מתי גל עליות המחירים ייעצר, אבל דבר אחד בטוח: באמצעות התנהלות נכונה, אפשר לחסוך הוצאות מיותרות ואפילו לשים יותר כסף בצד.

לקרן הפנסיה הנבחרת של מיטב >>

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. החברה רשאית לעלות דמי ניהול בהתאם להוראות הדין.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
    רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
    אתם קוראים: יוקר המחיה מזנק? 5 טיפים פיננסיים להפחתת ההוצאות
    Website by:

    © 2017 מיטב דש בע”מ
    אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.