תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

7 דרכים לחסוך יותר מ-1,000 שקלים בכל חודש

21/06/2020

מי אמר שקשה לחסוך? קבלו מקבץ כלים שיובילו לחיסכון חודשי נאה, בלי להזיע ובלי להצטמצם יותר מדי

"לאן הולך כל הכסף"? "איך יכול להיות שההוצאות שלנו כל כך גבוהות"? "אנחנו כמעט לא מוציאים על עצמנו"... כל יועץ לכלכלת המשפחה יגיד לכם שאחת ממשאבות הכסף הכי גדולות של המשפחה, זו ש"שואבת" אלפי שקלים מדי חודש, היא אותן הוצאות "שקופות" וקטנות שאנחנו לא מרגישים ביומיום, אך מצטברות לסכומי כסף משמעותיים.

עלותו של סמארטפון חדש יכולה להגיע ל- 2,000 שקל ויותר. החלטתם לקנות טלפון חדש כל שלוש שנים במקום כל שנה? חסכתם 4,000 שקל 

לפניכם 7 דרכים שיאפשרו לכם לחסוך סביב 1,000 שקלים בחודש, במינימום מאמץ.

1. הביאו אוכל מהבית

במקום להזמין אוכל לעבודה, אפשר להביא אוכל מהבית. זה לא רק יותר חסכוני, אלא גם הרבה יותר בריא. בינינו? האוכל שאתם מכינים הוא הכי טרי, הכי הגייני ואתם יודעים בדיוק מה הוא מכיל. מה בנוגע לחיסכון הכספי? גם אם יש לכם "תן ביס", סביר להניח שהוא מסבסד רק חלק מהארוחה. לכן, כל ארוחה שאתם מביאים מהבית חוסכת לכם כסף.

פוטנציאל החיסכון: הבאתם אוכל מהבית במקום להזמין במשך 7 ימים בחודש? בהנחה שהשווי של כל הזמנה הוא 30 שקל, חסכתם 210 שקל.  

2. אל תקנו סמארטפון חדש כל שנה

ישראלים רבים קונים טלפון חדש כל שנה, על אף שזה לא באמת נחוץ. אפשר להחליף את הסמארטפון גם אחרי שנתיים או שלוש, מכיוון שהרצון להתחדש עולה לנו הרבה מאוד כסף. הטלפון מגמגם אחרי שנה? תמיד אפשר להוריד אפליקציות לשיפור ביצועים, להחליף את הסוללה או לפרמט את המכשיר, כדי להסיר תוכנות שמאטות את הטלפון.

פוטנציאל החיסכון: עלותו של סמארטפון חדש יכולה להגיע ל- 2,000 שקל ויותר. החלטתם לקנות טלפון חדש כל שלוש שנים במקום כל שנה? חסכתם 4,000 שקל לתקופה של שלוש שנים. במונחים חודשיים, חסכתם 111 שקל.

3. קנו מצרכים אונליין

עם יד על הלב, כמה פעמים קרה שנכנסתם לסופר עם רשימת קניות מסודרת, ויצאתם ממנו עם מוצרים שלא היו ברשימה? אל תרגישו לא נעים. זה לא אתם, זה הסופר... יש תורות מידוף ועיצוב שלמות, שמטרתן לגרום לנו לקנות ולשלם יותר. למשל, שמתם לב לכך שלרוב המוצרים הכי יקרים נמצאים בגובה העיניים, בעוד שהמוצרים הזולים יותר נמצאים במדף הכי תחתון והכי פחות נגיש?

ההמלצה שלנו: כדי לרסן את הקנייה האימפולסיבית, פשוט תזמינו דרך אתרי האינטרנט של הסופרים השונים. באופן הזה תחסכו כסף בכל קנייה, וגם תחסכו את הזמן ואת הפקקים. שלא לדבר על תקופות חירום כמו במשבר הקורונה הנוכחי, שבהן עדיף ממילא להתרחק ממקומות הומי אדם.

פוטנציאל החיסכון: משתנה בהתאם להיקף הקניות, אך יכול להגיע ל- 20% בכל קנייה. מספיק שחסכתם 70 שקל בקנייה השבועית- זה 280 שקל בחודש.

קראו עוד במגזין:

 

 

4. חסכו בחשמל (זה קל משנדמה לכם)

חשבון החשמל הוא דוגמה קלאסית לאופן שבו כסף "קטן" המתבזבז מדי יום, יכול להפוך  לכסף גדול. קחו לדוגמא את השימוש בדוד החשמל: לפי הסימולטור לצריכת חשמל באתר רשות החשמל, משפחה שמדליקה את הדוד למשך ארבע שעות ביום תשלם 1,963 שקל בשנה. אם אותה משפחה תשתמש בטיימר ותצמצם את הדלקת הדוד לשעתיים ביום, החיסכון השנתי יגיע ל-981 שקל. וזה עוד לפני שדיברנו על לכבות את האורות בבית ולכוון בקיץ את המזגן ל-25 מעלות (הורדת כל מעלה נוספת מייקרת את תעריף החשמל ב-5%).  

פוטנציאל החיסכון: הדלקתם את הדוד שעתיים ביום במקום ארבע? חסכתם 81 שקל בחודש. וזה עוד לפני שדיברנו על החיסכון בצריכת מוצרי החשמל האחרים. צריכת חשמל נבונה יכולה בקלות לחסוך 150 שקל בחודש.

5. בטלו מנויים מיותרים

האם אתם באמת מנצלים את המנוי לחדר הכושר, או שאחרי שני ביקורים הוא לא באמת פעיל? ומה בנוגע לחוגים של הילדים? האם יש חוגים שהם כבר מזמן הזניחו. זה הזמן לבטל מנויים לא פעילים.

פוטנציאל החיסכון: עלותו של מנוי לחדר כושר יכולה להגיע ל-200 שקל בחודש (ואף יותר), וזה עוד לפני שהזכרנו את העלות החודשית של חוגים נוספים שאינם פעילים.

6. בצעו סקרי שוק

אם כבר מדברים על תשלומים מיותרים, סביר להניח שבהורדות החודשיות מסתתרים חשבונות מנופחים: יתכן שההטבה השנתית של חבילת הסלולר פשוט הסתיימה (ואחרי שנה המחיר "קפץ" ב- 100%), או שחלק מהחברות גובות מחירים מנופחים ומנצלות את העובדה שלא ביצעתם סקר שוק. לשם המחשה, מאז כניסתה של הטלוויזיה הרב-ערוצית על גב האינטרנט, יש חברות המציעות טריפל הכולל טלוויזיה, ספק ותשתית במחירים המגלמים חיסכון חודשי בגובה של עד 150 שקל ביחס לחלופות.    

פוטנציאל החיסכון: החיסכון החודשי תלוי במחירים שאתם משלמים כיום ובסקרי השוק שתבצעו, אך עשוי להסתכם בכ-200 שקל בכל חודש.

7. קנו (לפעמים) מוצרי יד שנייה

רגע לפני שאתם מגלגלים עיניים, רק נגיד שכדי לחסוך מאות שקלים בחודש, לא צריך ללבוש סחבות משומשות. ישנם מקרים שבהם כדאי לקנות מוצרי יד שנייה, למשל קניית עגלת תינוק משומשת שתעלה 2,000 שקל, במקום עגלה חדשה מהניילון שתעלה כ-5,000 שקל. אפשר גם לקנות או לשאול במגוון אתרים ספרי לימוד משומשים ולחסוך לפחות 50% בעלויות.

פוטנציאל החיסכון: קניית מוצרי יד שנייה עשויה לחסוך לנו 150 שקל בחודש, ואפילו יותר.

הפעולות שסקרנו כאן יאפשרו לכם לחסוך בכל חודש סביב  1,000 שקלים, בלי להתאמץ יותר מדי ובלי לשנות סדרי עולם. אז למה לשלם יותר, כשאתם יכולים לחסוך 12,000 שקל ויותר מדי שנה?

לפתיחת חיסכון באמצעות קופת גמל להשקעה, לחצו כאן >>

אין לראות באמור ייעוץ פיננסי ו/או שיווק פיננסי המתחשב בנתונים ובצרכים לכל אדם.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 10 חודשים

    לצעוק עם ישראל חי ביחד ננצח ולהתכוון לזה שווה יותר מכל כמות כסף בעולם בשביל לשמח ולעודד ולתמוך אחד בשני זה חסיכה למצוות

    • לפני 10 חודשים

    • לפני 10 חודשים

    • לפני 10 חודשים

      סכתיין על הרעיון זה באמת נותן מוטיבציה

    • לפני 10 חודשים

      צודק/ת 100%

  • לפני 1 שנים

    טיפים מעולים! חוץ מאחד - קניית מצרכים אונליין בדרך כלל עולה יותר מקנייה רגילה... זאת מכיוון שהמחירים באתרים גבוהים יותר. בל נשכח שיש גם דמי משלוח ועוד טיפים... בקיצור כבר עדיף לבד.

  • לפני 4 שנים

    בתקופה הזו שכולם יותר בבית, מבשלים בבית, פחות אוכלים בחוץ, פחות מבלים במופעי תרבות, מלונות, מסעדות וכולי, אני בטוחה שהרבה משקי בבית דואגים יותר לחיסכון. השאלה אם זה מתבטא גם בהפקדה לחיסכון שהוא בצד ולא רק בעו"ש

  • לפני 4 שנים

    להתחיל לחיות בצמצום זה חשוב. זה חלק מהדברים שהקורונה הבהירה לנו

  • לפני 4 שנים

    מאמר מצוין, תודה!

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: 7 דרכים לחסוך יותר מ-1,000 שקלים בכל חודש
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.