תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

יש על מה לבנות: סקירת פתרונות נפוצים לבניית אתרים

28/03/2016

בניית אתר אינטרנט היא צעד חשוב בדרך ליצירת נוכחות דיגיטלית עבור העסק. על מנת לסייע לכם לבחור מתוך היצע האפשרויות הרחב, סקרנו 4 אפשרויות נפוצות לבניית אתר תדמית

פעם, שיחה בטלפון הסלולרי הייתה משימה מורכבת ויקרה (זוכרים את מכשירי המנגו המגושמים?). כיום, במיוחד לאחר המפץ הגדול של חברות הסלולר, נראה כי שיחה בנייד מעולם לא הייתה פשוטה (וזולה יותר). גם עולם בניית האתרים עובר בשנים האחרונות שינויים רבים, והתוצאה? אם לפני כמה שנים הקמת אתר תדמית הייתה משימה מורכבת ויקרה, כיום היא הרבה יותר פשוטה ונגישה בזכות היצע האפשרויות הרחב.

אך מבחר האפשרויות הגדול יכול לעיתים גם להטעות, ולגרום לבעל העסק לבחור בפתרון שלא בהכרח מתאים לצרכיו. איך יודעים באיזו פלטפורמה לבחור לצורך בניית אתר התדמית שלכם?

שלב ראשון: בחירת סוג המערכת

כדי לעשות סדר בג'ונגל האפשרויות העומד לרשותכם בבואכם לבנות אתר, חשוב להבין שרוב המערכות מתחלקות לשני סוגים: קוד פתוח וקוד סגור. הכרת המאפיינים של כל אחד מהסוגים תסייע לכם לבחור את המערכת המתאימה לבניית אתרכם.

מערכת קוד פתוח – מערכת שהקוד שלה פתוח לכלל הציבור, מתוך רצון לאפשר לקהילות מפתחים מסביב לעולם להוסיף, לשנות ולפתח קטעי קוד לתועלת הכלל. ניתן להמחיש כיצד פועלת מערכת שיתופית מסוג זה באמצעות ויקיפדיה, האנציקלופדיה הגדולה בעולם שבה כל גולש יכול לתרום את חלקו. מערכות קוד פתוח פופולריות: וורדפרס, ג'ומלה.

אחד היתרונות המרכזיים של מערכות קוד פתוח הוא הגמישות הגבוהה: בשל נגישותן למפתחים רבים ברחבי העולם, מערכות כגון וורדפרס מכילות אינספור תוספים ואפשרויות למגוון רחב של צרכים. בנוסף, האתר שייך לבעל העסק, ולכן באפשרותו לערוך בו שינויים כרצונו ולהעבירו ממקום למקום (בשונה ממערכות קוד סגור).

מערכת קוד סגור – הכוונה היא למערכת שפיתחה חברה מסחרית ומוגנת בזכויות יוצרים, כמו למשל מערכת ההפעלה IOS מבית אפל. דוגמאות למערכות קוד סגור פופולריות בעולם בניית האתרים: WIX ו- Weebly.

מערכות קוד סגור מאופיינות בד"כ בעלות הקמה יחסית נמוכה (או חינמית), ובתשלום חודשי קבוע. מערכות אלה מתאימות לבעלי עסקים שרוצים לחסוך בעלויות ההקמה, תמורת תשלום חודשי גבוה מהממוצע במערכות קוד פתוח.

שלב שני: בחירת פלטפורמה לבניית אתרים

אחרי שעשינו סדר בסוגי המערכות הנפוצים, הגיע הזמן לסקור את הפתרונות הפופולריים לבניית אתרים באמצעות הצגת היתרונות והחסרונות המרכזיים של כל אחד.

מערכות קוד פתוח

1. וורדפרס – הכי פופולרית
מערכת ניהול התוכן הנפוצה בעולם, המשמשת 1 מכל 4 אתרים. בשל היותה מערכת קוד פתוח פופולרית, וורדפרס מעמידה לרשות המשתמש מבחר בלתי נגמר של תוספים ועיצובים המקנים גמישות מרבית לצרכי המשתמש.

יתרונות

  • גמישות – מעצם היותה מערכת קוד פתוח פופולרית, וורדפרס מעמידה לרשות המשתמשים אינספור אפשרויות – לרבות אלפי עיצובים ועשרות אלפי תוספים.
  • תמיכה רחבת היקף – שמספקת קהילת משתמשים גדולה ברחבי העולם.
  • ניהול תוכן ידידותי – נוחות מרבית בעת הוספת ועריכת תכנים לאתר, לצד התקנת תוספי SEO, תוספי רשתות חברתיות ויישומים נוספים לקידום התוכן

חסרונות

  • תקלות אפשריות – המבחר הרחב עלול להפוך לעיתים לחיסרון, כאשר בוחרים תוסף באיכות ירודה או כאשר נוצר חוסר תאימות בין תוספים קיימים לבין עדכוני גרסה של וורדפרס.
  • עקומת למידה – לאחר שמכירים את מערכת ניהול התוכן של וורדפרס, השמיים הם הגבול. אך ההגעה לשם כרוכה בלימוד המערכת ואופן פעולתה.
  • ריבוי ספקים – קבלת מענה טכני עשויה להיות כרוכה לעיתים בהתרוצצות בין ספקים שונים: מחברת אחסון האתרים ועד המתכנת או מערכת ניהול התוכן.

למי זה מתאים? ככל שהאתר מורכב ומצריך התאמה אישית, כך מגוון האפשרויות הרחב שמציעה וורדפרס יהיה יותר רלוונטי. פלטפורמה זו מתאימה לבעלי עסקים שמחפשים מקסימום גמישות ועצמאות.

2. Joomla – גם גמישה, גם חזקה
מערכת קוד פתוח שלצד מבחר האפשרויות הרחב שהיא מציעה, מעמידה לרשות המשתמש מערכת חזקה המאפשרת ניהול תוכן בהיקף נרחב.

יתרונות

  • מגוון רחב של אפשרויות – שפע של הרחבות ותוספים שאמנם אינו רחב כמו בוורדפרס, אך עדיין מקנה גמישות רבה.
  • תמיכה רחבה – בשל היותה מערכת קוד פתוח, ניתן למצוא מידע רב ברשת אודות פתרונות אפשריים.
  • ניהול תוכן בהיקפים נרחבים – הממשק העוצמתי והידידותי של ג'ומלה מאפשר ניהול תוכן בהיקפים נרחבים.

חסרונות

  • עקומת למידה – נחשבת לתלולה יותר ביחס לאפשרויות האחרות בסקירה זו, בין היתר בשל ריבוי תפריטים ואפשרויות שמצריכים התמצאות.
  • עלויות – היצע המתכנתים במערכת Joomla נמוך יותר מאשר מערכות דוגמת וורדפרס, ומכאן שעלויות התכנות עשויות להיות גבוהות יותר.
  • בעיות תאימות אפשריות של חלק מהתוספים – בעת ביצוע עדכוני גרסה של ג'ומלה.

למי זה מתאים? לעסקים המחפשים מערכת המשלבת עוצמה היכולה לתמוך באתרים מרובי תוכן, עם מגוון אפשרויות יחסית רחב. זאת מתוך הנחה שיש לכם את הזמן ואת הרצון להקדיש זמן ללימוד המערכת.

מערכות קוד סגור

3. WIX – בזכות הקלות
החברה הישראלית זוכה לפופולריות גואה בקרב 70 מיליון משתמשים בזכות קלות השימוש: באמצעות ממשק ידידותי היא מאפשרת גם לאנשים ללא ידע קודם בתכנות להקים אתר מעוצב בצורה יחסית פשוטה.

יתרונות:

  • קלות שימוש – אחד מסימני ההיכר הבולטים של WIX, מתאפשר הודות לממשק Drag & Drop ידידותי לשימוש שאינו מצריך ידע מוקדם. פשוט גוררים את האלמנטים הרצויים לדף בשיטת "מה שאתה רואה, זה מה שאתה מקבל".
  • מחיר – חבילות ידועות מראש, החל מתכנית חינמית ועד לתכנית פרימיום.
  • הכול במקום אחד – קבלת תמיכה טכנית ישירות מהחברה, ללא צורך להתרוצץ בין ספקים שונים דוגמת מתכנת או חברת אחסון אתרים.

חסרונות:

  • גמישות מוגבלת – אמנם WIX כוללת מגוון עיצובים ואפשרויות, אך מעצם היותה מערכת קוד סגור אפשרויות אלו מועטות יותר ביחס למערכות קוד פתוח דוגמת וורדפרס.
  • שייכות – האתר שייך ל- WIX, ולכן אי אפשר למשל להעביר אותו לספק אחר בלי לבנות אותו מחדש.
  • התאמה למובייל – האתרים שנבנים ב- WIX אינם רספונסיביים, כלומר אינם מתאימים את עצמם לגודל המסך. על מנת ליצור תצוגה ידידותית למובייל יש להתאים בנפרד את תצוגת התוכן לגרסת הסלולר.

למי זה מתאים? לבעלי עסקים שרוצים להקים אתר ייצוגי בקלות ובתקציב נמוך יחסית. פתרון זה הינו אידיאלי עבור משתמשים שפשטות השימוש חשובה להם יותר ממגוון האפשרויות הרחב שמציעות מערכות קוד פתוח.

4. WEEBLY – פשוט, פשוט, פשוט
בדומה ל- WIX, גם Weebly היא מערכת קוד סגור המאפשרת הקמת אתר בקלות ובמהירות.

יתרונות

  • הקמת אתר בקלות – באמצעות ממשק Drag & Drop המאפשר בניית אתר במהירות.
  • התאמה למובייל – באמצעות תבניות עיצוב רספונסיביות המתאימות את עצמן לגודל המסך במכשירים השונים.
  • עריכה דרך האפליקציה – אפשרות לערוך את האתר באמצעות הנייד או הטאבלט.

חסרונות

  • אפשרויות עיצוב בסיסיות – הפשטות היא אחד היתרונות של Weebly, אך גם אחד החסרונות. זאת בשל מחוסר בעיצובים מתקדמים.
  • גמישות מוגבלת – מגוון האפשרויות הוא מוגבל ביחס למערכות קוד פתוח, וגם המגוון הזה זמין לעיתים רק באמצעות ביצוע שינויים בקוד האתר.
  • ניהול תוכן מוגבל – ביחס למערכות ניהול תוכן אחרות בסקירה זו.

למי זה מתאים? הפשטות מסמלת את השימוש ב- Weebly, לכאן לכאן: מצד אחד המערכת מאפשרת הקמת אתר בקלות, מצד שני האפשרויות יחסית מוגבלות. מכאן, שפתרון זה מתאים למשתמשים שרוצים להקים אתר בסיסי במינימום מאמץ ועלויות.

אחרי שבניתם אתר, המטרה היא להניע אליו כמה שיותר גולשים. בסקירה הבאה נלמד כיצד לעשות את זה, באמצעות בניית מערכות יחסים מניבות דרך המייל.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
    רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
    אתם קוראים: יש על מה לבנות: סקירת פתרונות נפוצים לבניית אתרים
    Website by:

    © 2017 מיטב דש בע”מ
    אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.