תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

נגמרו התירוצים: עד היום דחיתם את החיסכון לילדים, ומה עכשיו?

לא משנה למה לא התחלתם לחסוך לילדכם במסגרת חיסכון לכל ילד (ברור שמאוד רציתם), יש לכם עד ה 1 ליוני לבחור בעצמכם. לאחר מכן, המדינה תעשה את זה בשבילכם. 

כולנו רוצים לחסוך לילדים כדי לאפשר להם התחלה כלכלית טובה יותר כשיתבגרו ויודעים כמה החיסכון חיוני להמשך החיים שלהם. אבל אנחנו נוטים לומר לעצמנו, רק נעבור את השנה הקשה הזאת ואז נחסוך באופן שוטף. רק נחגוג את הבריתה לילדה, רק נממן את טיול בר המצווה של אחיה וכו'.

אז המדינה חוסכת לילדים ומפקידה את הכספים והילד שלכם יחליט מה הוא יעשה עם הכסף ומתי

אנחנו ממשיכים למכור לעצמנו תירוצים: עד שהם יגדלו יש עוד זמן רב. השכר שלנו בטח יעלה ויהיה קל יותר לחסוך, נתקדם עוד קצת עם החזרי המשכנתא ואז נתחיל לחסוך ועוד. גם אתם סיפרתם לעצמכם סיפורים דומים במשך שנים?

צפו בסרטון ה Facebook Live שלנו בנושא



מזל שהחליטו במקומנו

אז אנחנו ההורים מלאי רצון טוב, אבל עסוקים בשגרה וטרודים בתשלום חשבונות. למרבה המזל, המדינה ככל הנראה הפנימה שזה המצב ושבעוד עשר-עשרים שנה יהיו כאן צעירים רבים שיתקשו לממן לעצמם השכלה אקדמית, רכישת מקצוע, פתיחת עסק, חגיגת חתונה או קורת גג. ואולי וההורים של אותם צעירים יתמודדו באותן שנים עם קשיי הפרנסה בגיל הפנסיה ולא יוכלו לעזור לילדיהם.

קראו עוד במגזין:

 

תכנית 'חיסכון לכל ילד', מבטיחה סכום שיעמוד לזכותו של כל ילד כשיגיע לגיל 18-21. מטרת התוכנית היא צמצום הפערים באמצעות חיסכון לצעירים שיסייע להם להשתלב בחברה בלי קשר למצבם הכלכלי של הוריהם. מטרה נוספת היא הגברת המודעות לחשיבות התכנון הכלכלי לטווח הארוך.

איפה אתם בתמונה?

החל מינואר 2017 מופקדים 50 שקלים בחודש עבור מיליוני ילדים עד גיל 18, לתוכניות 'חיסכון לכל ילד'. ההורים יכולים להכפיל את הסכום ולהוסיף 50 שקלים נוספים בכל חודש מקצבת הילדים המשולמת כל חודש על ידי המוסד לביטוח לאומי.
בגיל 18 יופקדו 500 שקלים נוספים עבור הילד/ילדה, שיוכלו למשוך את הכסף שהצטבר, בחתימת אחד ההורים. אם יחליט הילד להמשיך את החיסכון עד הגיעו לגיל 21, בגיל זה יופקדו עבורו 500 שקלים נוספים. המדינה תממן את דמי הניהול של התוכנית עד גיל 21, אולם ניתן להמשיך את החיסכון אפילו עד הפנסיה.

אז המדינה חוסכת לילדים ומפקידה את הכספים והילד שלכם יחליט מה הוא יעשה עם הכסף ומתי. נהדר. יש לכם פחות משימה על הראש. אז כיצד אתם בכל זאת נכנסים בתמונה? לכם יש שתי משימות חשובות אך פשוטות בשלב הזה (שנים לפני שהילד יגיע לגיל 22 ותתפסו את הראש בזעזוע כשהוא יודיע כי החליט לנצל את כל החיסכון לטיול תרמילאים למאדים, או ליעד עדכני אחר, במקום להירשם לאוניברסיטה).

אתם לא צריכים לצאת מהבית כדי לבצע את שתי הפעולות, ואפילו לא להרים את הראש ממסך המחשב או הסלולרי. רק היכנסו כאן לאתר המוסד לביטוח לאומי ומלאו את הפרטים.

poll questionאיך אתם חוסכים עבור הילדים שלכם?

ואיפה הכסף?

ראשית, עליכם לבחור אם להכפיל את סכום ההפקדה החודשי מ-50 ₪ ל-100 ₪. התוספת תקוזז מקצבת הילדים המגיעה לכם. אמנם תוכלו לעשות זאת גם בהמשך, אבל חבל להמתין כי אפקט הריבית דריבית מתחיל לעבוד ולהגדיל את החיסכון (כלומר הריבית שנוספת מדי שנה מצטרפת לקרן לצורך המשך חישוב הריבית בשנים הבאות).

החלטה שנייה ומשמעותית היא הבחירה היכן תנוהל תכנית החיסכון. אין לכם הרבה זמן להתמהמה, שכן אם לא תבחרו עד 1.6.2017, המדינה תחליט בשבילכם.

האפשרויות מפורסמות כאן, מחולקות לשני אפיקים מרכזיים: חיסכון בקופות גמל וחיסכון בבנקים. בחירה בחיסכון בקופת גמל תאפשר לכם לעבור בהמשך לקופת גמל אחרת ולהחליף מסלול השקעה בכל עת. אולם בחירה במסלול חיסכון בנקאי לא תאפשר גמישות במעבר לבנק אחר. כמו כן, לא ניתן להתנייד בין בנק לקופת גמל ולהיפך.

בקופות הגמל מוצעים עד חמישה מסלולי חיסכון: מסלול בסיכון גבוה, מסלול בסיכון בינוני, מסלול בסיכון נמוך, מסלול על פי ההלכה ומסלול לפי חוקי השריעה.

למקסם את הפוטנציאל

ההבדל המהותי בין החיסכון הבנקאי לחיסכון בקופת גמל הוא שבקופת גמל החיסכון יצבור תשואה שתושג במסלול ההשקעה שנבחר ואילו בבנק הכספים יצברו ריבית.

אנו, מיטב דש מנהלים קופת גמל ומציעים מסלולי השקעה ברמות סיכון שונות – מסלול בסיכון נמוך, מסלול בסיכון בינוני, מסלול בסיכון גבוה ומסלול הלכה, המתנהל תחת פיקוח הלכתי. אם טרם בחרתם היכן ינוהל החיסכון עבור ילדכם, תוכלו לבחור בקופת הגמל של מיטב דש עבורם.

למידע נוסף על התכנית היכנסו כאן לאתר המשותף של משרד האוצר והביטוח הלאומי.
לבחירה בין חיסכון בקופת גמל לחיסכון בבנק לחצו כאן, עברו תהליך זיהוי ועקבו אחר ההוראות.

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני המתחשבים בצרכי כל אדם ואינו נועד להחליפם.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 7 שנים

    איך אני יכולה לעבור מחברה אחת לשניה? מה צריך לעשות?

  • לפני 7 שנים

    אילנה שלום,
    תשובה פרטנית תוכלי לקבל רק לאחר ייעוץ אישי בו יילקחו בחשבון מס' פרמטרים שונים (כגון: גילאי הילדים, מטרות החיסכון, אמצעי חיסכון נוספים וכד').
    באופן כללי, ניתן לבצע הקבלה לקרנות הפנסיה, שם רווחת הגישה כי ככל שטווח החיסכון הינו ארוך יותר ניתן להשקיע את הכספים במסלול בעל חשיפה גבוהה יותר, כאשר עם חלוף הזמן וההתקדמות לכיוון מועד הפירעון, יש לשנות את מסלול ההשקעה למסלול סולידי יותר.

    מסלול הלכה הינו מסלול בו כספי העמיתים בקופה מושקעים בהתאם לאמות מידה הלכתיות ובכפוף לפיקוח הלכתי ( מניעת השקעה ושותפות בחילולי שבת ואיסורים נוספים הכרוכים בהשקעות בחברות ובניי"ע שונים).
    רמת הסיכון במסלול משתנה מחברה מנהלת אחת לשנייה- ניתן לראות את תמהיל ההשקעות ורמת הסיכון המוצהרת באתר האינטרנט של החברת המנהלות.

  • לפני 7 שנים

    בחירה בבית השקעות היא הברורה אבל איזו רמת סיכון צריך לבחור? וגם מה זה אומר השקעה לפי ההלכה? איזה סיכון זה?

  • לפני 7 שנים

    ברור שעדיף חיסכון בבית השקעות ולא בבנק

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: נגמרו התירוצים: עד היום דחיתם את החיסכון לילדים, ומה עכשיו?
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.