תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

אסטרטגיית ההשקעה הנגדית: איך הרוויח ג'ון טמפלטון את המיליארד הראשון שלו?

מדורים:
10/10/2019

אסטרטגיות ההשקעה של המשקיעים המובילים בעולם – כתבה שנייה בסדרה: והפעם, מהם העקרונות שיאפשרו לכם לאתר מציאות בשוק ההון?

בכתבה הקודמת גילינו מהי אסטרטגיית ההשקעה של וורן באפט, האיש שמנצח כבר שנים את השוק עם הון מוערך של כ-82.5 מיליארד דולר. אבל, בכל הכבוד להצלחות של באפט (ויש הרבה כבוד), אין אסטרטגיית השקעות אחת שמתאימה לכולם. כדי להגדיל את פוטנציאל התשואה חשוב למצוא את אסטרטגיית ההשקעות שמתאימה לכם, למטרותיכם ולאופייכם כמשקיעים.

על סף מלחמת העולם השנייה והשפל הכלכלי החליט טמפלטון לצאת למסע קניות. עם הלוואה בסך 10,000 דולר רכש 104 מניות של חברות שנסחרו במחיר נמוך. למרות שחלקן היו בתהליכי פשיטת רגל ולמרות הכאוס שבו שררה הכלכלה, המהלך זכה להצלחה מסחררת

לשם כך נמשיך להציג בכתבות הבאות את האסטרטגיות של המשקיעים הגדולים בעולם. והפעם: אסטרטגיית ההשקעה הנגדית – הגישה שמתאימה לאנשים שאוהבים לחשוב כמו דגי סלמון, ולשחות נגד הזרם.

מסע הקניות של ג'ון טמפלטון

העיקרון עליו מבוססת גישה זו הוא לקנות כאשר כולם מוכרים ולמכור כשכולם קונים. באופן הזה אפשר לקנות מניות בזול ולמכור אותן במחיר גבוה, כדי למקסם רווחים. אחד מחלוצי השיטה הוא ג'ון טמפלטון, מיליארדר ומייסד קרן הקרויה על שמו, אשר מנהלת כיום נכסים בשווי 615 מיליארד דולר.

טמפלטון, שנולד ב-1912, גדל במשפחה ענייה בטנסי וניסה לפלס את דרכו לצמרת דרך לימודי תואר ועבודה בוול סטריט. באופן אירוני, המסע של טמפלטון לפסגה החל בשלהי השפל הגדול של ארצות הברית, בשנת 1939. במהלך השפל, שנמשך כעשור משנת 1929 זינק מספר המובטלים בארה"ב ל-15 מיליון (אחד מכל ארבעה אמריקאים). עסקים רבים התמוטטו, העוני הגיע לפתחן של משפחות רבות והתוצר הלאומי הגולמי צנח ב-60%.

לחצו כאן ומצאו מוצר פיננסי שיתאים לניהול הכסף שלכם>>

על סף מלחמת העולם השנייה וללא סוף נראה לעין לשפל הכלכלי - דווקא אז החליט טמפלטון בן ה-27 לצאת למסע קניות. הוא נטל הלוואה בסך 10,000 דולר ורכש 104 מניות של חברות שנסחרו במחיר נמוך מדולר למניה. למרות ש-34 מהחברות היו בתהליכי פשיטת רגל ולמרות הכאוס שבו שררה הכלכלה, המהלך זכה להצלחה מסחררת: ארבע שנים לאחר מכן, כאשר טמפלטון מכר את המניות של אותן חברות, הוא הרוויח על 100 מהן. ארבע החברות הנותרות פשטו רגל, מה שלא הפריע לתיק ההשקעות שלו להכפיל את שוויו פי ארבעה.

בשנת 1940 הקים טמפלטון חברת השקעת משלו, ובשנת 1954 הקים את הקרן הראשונה של החברה, שהייתה בין הקרנות הראשונות שהשקיעו בהזדמנויות מעבר לים. מאז ובמשך רבע מאה טמפלטון המשיך להקים קרנות השקעה בינלאומיות, שנחשבו בין הגדולות והמצליחות ביותר בעולם.

קראו עוד במגזין:

 

 

לקנות כשכולם פסימיים

לצד עקרונות שנחשבים כיום למובנים מאליהם (כגון השקעה לאורך זמן, ניתוח ולימוד החברות בהן אתם שוקלים להשקיע), אסטרטגיית ההשקעה של טמפלטון מבוססת על כמה עקרונות מפתח:

  • חפשו את נקודת הפסימיות: לקנות בזול ולמכור ביוקר - זו השאיפה של כל משקיע בשוק ההון, אך טמפלטון לקח אותה לקיצוניות. הוא השקיע בחברות שערכן הגיע לקרקעית, ובכך מקסם את פוטנציאל התשואה.

גישה זו מגדילה מטבע הדברים את הסיכון, אך לדבריו של טמפלטון אי אפשר להרוויח בהשקעות בלי לקחת סיכונים. ממש כפי שאי אפשר (ואין גם שום סיבה) להתווכח עם ההצלחה של טמפלטון, שנחשב לאחד מבוחרי המניות הגדולים בכל הזמנים.

לדבריו, "הזמן המוצלח ביותר לקנות מניות הוא כאשר מסביב כולם פסימיים. והזמן המוצלח ביותר למכור – כשכולם מסביב אופטימיים". לפי טמפלטון, מי שרוצה להצליח בהשקעות צריך לקנות מניות שנמצאות בנקודת הפסימיות המרבית.

יש לכם כסף פנוי? לחצו כאן ומצאו מוצר פיננסי שיתאים לניהול הכסף שלכם>>

  • תשקיעו בערך ובאיכות: חיפוש מציאות הוא חלק בלתי נפרד מפילוסופיית ההשקעות של טמפלטון, אך אין זה אומר שהמחיר צריך לבוא על חשבון האיכות. עפ"י טמפלטון, השקעה טובה מבוססת על ערך, למשל השקעה בחברה שמובילה את המכירות או את החדשנות, חברה הפועלת בשוק צומח, או חברה בעלת הנהלה עם רקורד מוכח.
  • פזרו השקעות: היום זה אולי נשמע טריוויאלי, אך טמפלטון היה בין הראשונים שחיפשו הזדמנויות השקעה מעבר לים. לשם המחשה הוא היה מבין המשקיעים הראשונים שהשקיעו ביפן לאחר מלחמת העולם השנייה, וקנה מניות במחיר מציאה.

למה חשוב לפזר השקעות? כי לא משנה כמה תהיו זהירים ומחושבים, תמיד יכול להתרחש אירוע או משבר שקשה לצפות – משבר פנימי, משבר כלכלי, אסון טבע, יתרון בלתי צפוי של המתחרים ועוד. הפיזור יאפשר לכם למזער סיכונים.  

  • פשוט תרגיעו: יש תקופות ואפילו ימים שבהם השוק יורד בחדות. הטעות הגדולה ביותר היא למכור את המניה אחרי הקריסה. מכירה צריך לבצע לפני הקריסה, לא אחריה. החזקתם במניה והתרחשה מפולת? לפי טמפלטון, בנקודה זו חשוב לשאול את עצמכם: האם לנוכח מצב החברה הייתם נכנסים אליה כעת, אם לא הייתם מחזיקים במניות? האם המניה צפויה לעלות חזרה ולבצע תיקון? במקרים רבים התשובה תהיה חיובית, וכדאי לחשוב פעמיים לפני שמוכרים.
  • היו רגועים, אך לא שאננים: אמנם, חשוב לא להיכנס ללחץ כשהשוק אחוז תזזית, אבל מצד שני הדבר האחרון שאתם רוצים הוא לקפוא על השמרים. האם יש מניות שהגיעו לנקודת הפסימיות וכדאי לקנות אותן? האם יש בתיק שלנו מניות שהגיעו לשיא וצריך למכור אותן? האם מסתמן משבר בחברה, בתחום שבו היא פועלת או בשוק כולו? כדי לענות על השאלות האלו ולא לפספס את הרכבת, חשוב לעקוב באופן מתמיד אחר השינויים בשוק ולקבל החלטות מושכלות.

בשורה התחתונה, היכולת לחפש מציאות וללכת נגד הזרם עשויה לסייע לכם לאתר ביצי זהב ולבוא על שכרכם. מתאים לכם? מעולה. כבד עליכם? בכתבות הבאות נסקור אסטרטגיות נוספות, שבהן השתמשו בהצלחה המשקיעים הגדולים בעולם.

מתלבטים מה לעשות עם הכסף הפנוי שלכם?
הצטרפו לעשרות אלפי האנשים שעברו למיטב דש>>

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פיננסי ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פיננסי המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. 

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 4 שנים

    כל הכבוד.עוד חשיבה

  • לפני 4 שנים

    כתבה יפה ומעניינת, תודה

  • לפני 4 שנים

    הכתבה על וורן באפט מעניינת הרבה יותר בחורציק

  • לפני 4 שנים

    יפה מאוד

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: אסטרטגיית ההשקעה הנגדית: איך הרוויח ג'ון טמפלטון את המיליארד הראשון שלו?
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.