תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

כנגד כל הסיכויים: אורסולה ברנס, סיפור של התמדה ואומץ

27/10/2019

"היו נגדי שלוש פסילות: שחורה. אישה. וענייה", העידה על עצמה ברנס שהגשימה את החלום האמריקני והפכה לאחת הנשים החזקות בעולם. איך היא עשתה את זה? מהאשפתות לאלפיון העליון – כתבה שניה בסדרה

איך ייתכן שאנשים שלא נולדו עם כפית זהב בפה, שנלחמו בעוני ובקשיים הגדולים ביותר שאפשר לדמיין, פרצו בגדול והפכו לאנשים המצליחים והמשפיעים ביותר בעולם? בכתבות הבאות ננסה לפצח את ה-DNA של אותם אנשים שהצליחו בגדול למרות הקשיים, בדרך ללב האלפיון העליון. מהם כללי הזהב שהנחו אותם ויכולים לשמש גם אותנו, כדי להתעשר ולהשיג מטרות משלנו?

"אני אישה שחורה מה- Lower East Side של ניו יורק. אין הרבה דברים שמפחידים אותי". ברנס יודעת על מה היא מדברת. היא גדלה בשכונה נחשלת בצד המזרחי של מנהטן, בקרבת כנופיות רחוב, סוחרי סמים וכל הצרות האחרות שאליהן נחשפים ילדים למשפחות עניות

הפעם נתמקד בסיפורה של אורסולה ברנס, שגדלה בשכונה מוכת עוני אך הפכה למנכ"לית וליושבת הראש של תאגיד זירוקס. מה הסיכוי של אישה שחורה משכונת מצוקה להפוך למנכ"לית של תאגיד בינלאומי ענק, הנשלט על ידי גברים לבנים ואמידים?

מה שלא הורג מחשל

לכל אחד מאתנו יש חלומות, אבל בין כל הדאגות בחיי היומיום והקול הפנימי שמקטין אותנו, כמה אנחנו מעזים לממש אותם, לעיתים כנגד כל הסיכויים? כמה אנחנו מאמינים ביכולת שלנו להתמודד עם הפחדים והמכשולים שבדרך?

אם הייתם מפנים את השאלות האלו לאורסולה ברנס, זה מה שהיא הייתה עונה: "אני אישה שחורה מה- Lower East Side של ניו יורק. אין הרבה דברים שמפחידים אותי". ברנס יודעת על מה היא מדברת. היא גדלה בשכונה נחשלת בצד המזרחי של מנהטן, בקרבת כנופיות רחוב, סוחרי סמים וכל הצרות האחרות שאליהן נחשפים ילדים למשפחות עניות. אמה, מהגרת מפנמה שגידלה שלושה ילדים לבדה, התפרנסה ככובסת. היא גם סיפקה שירותי ניקיון לרופא השכונתי תמורת שירותי בריאות לשלושת ילדיה.

אורסולה נאלצה להתמודד עם כל תקרת זכוכית אפשרית. "הרבה אנשים אמרו לי שהיו נגדי שלוש פסילות: שחורה. אישה. וענייה", אמרה. אבל אמא שלה חשבה אחרת ותמיד נהגה להזכיר לאורסולה ש"המקום שבו אתה נמצא אינו מעיד על מי שאתה". האם גם ידעה שכרטיס היציאה של ילדיה מעולם העוני עובר דרך חינוך טוב, והצליחה לשלוח את אורסולה לבתי ספר קתולים טובים, למרות הקשיים הכלכליים.

איש לא היה בא אל אורסולה ברנס בטענות כלשהן אם הייתה משלימה עם גורלה, אך האמונה של אמה והביטחון שהעניקו לה הלימודים בבית הספר העניקו לה את הכוח לצאת למסע ייחודי. ברנס העידה שפקפקה בעצמה בגדול, כשהייתה צריכה לפלס את דרכה בעולם שנשלט על ידי גברים לבנים. עם זאת, בהתמדה ובנחישות היא ייצרה דריסת רגל והעמיקה אותה יותר ויותר.

כלל הזהב: אחד הכלים שיכולים לסייע בהתמודדות עם החששות והפחדים הוא החיבור לחוזקות שמייחדות אותנו. הבעיה: ישנן חוזקות שאנחנו לא מודעים אליהן ורק אנשים שמסתכלים עלינו מהצד רואים. כדי לסייע לנו להתחבר לחוזקות הפנימיות (המודעות והבלתי מודעות), פותחו בשנים האחרונים מבדקים לאיתור חוזקות.

יש לכם כסף פנוי? לחצו כאן ומצאו מוצר פיננסי שיתאים לניהול הכסף שלכם>>

עשור בתפקידים זוטרים

החינוך שקיבלה בבית הספר הכין את ברנס לאחד משלושה תפקידים: אחות, מורה או נזירה. אף אחד מהם לא עניין אותה. היא חלמה להיות מהנדסת ואכן סיימה תואר בהנדסת מכונות והמשיכה לתואר שני באוניברסיטת קולומביה. לאחר תקופת התמחות, בקיץ 1981,  היא החלה לעבוד בזירוקס במשרה מלאה. לא המסלול הטבעי עבור מישהי שגדלה בשכונת מצוקה כבת לאם חד הורית. מכאן ואילך, במשך עשור, ברנס עבדה בחברה בכמה תפקידים זוטרים, עד בוא הרגע שהוביל לפריצה הגדולה שלה.

כלל הזהב: ללא מוסר עבודה או יכולת התמדה, ההזדמנות של ברנס בכלל לא הייתה מגיעה. יכולת התמדה היא תכונה שלא תמיד מוערכת, אך יכולה להיות הגורם שיביא אותנו למטרה שהצבנו לעצמנו, בין אם מדובר בירידה במשקל, קבלת העלאה או חיסכון למטרה חשובה.

רוב ההישגים מורכבים לפעמים ממאות או אלפי פעולות קטנות, שחוזרות על עצמן פעם אחר פעם. איך מייצרים מוטיבציה, שתגרום לנו להתמיד? אחת הדרכים היא ליצור תמונת ניצחון מנטלית, שתתאר את האופן שבו תיראו ותרגישו לאחר שתשיגו את המטרה. אפשר אפילו לתלות תמונה, שתסמל את הניצחון שלכם מול העיניים. למשל, תמונה של החוף האהוב עליכם בתאילנד, אם אתם רוצים לחסוך לחופשה גדולה.

קראו עוד במגזין:

 

 

יש לכם מה להגיד? דברו!

האירוע ששינה את הקריירה של ברנס היה דווקא עימות עם סמנכ"ל התפעול של זירוקס. במסגרת אחת הפגישות היא התעמתה אתו בנוגע לתפקיד שממלאים נשים ומיעוטים בזירוקס. ברנס לא היססה להגיד לסמנכ"ל בדיוק מה היא חושבת, והשיחה הלכה לכיוונים לא נעימים. זה לא מנע מאותו סמנכ"ל להפוך את אורסולה לעוזרת הבכירה שלו, מינוי שסימן את תחילת נסיקתה המטאורית והוביל אותה כעבור פחות משני עשורים היישר לכס המנכ"ל.

כלל הזהב: ספק גדול אם הסמנכ"ל היה שם לב לאורסולה, אם היא לא הייתה הולכת אחרי האמת שלה. לכן, זו העצה שלה: "למדתי מאמי שאם יש לך הזדמנות לדבר, כדאי שתדבר. אם יש לך דעה, כדאי שאחרים יכירו אותה". מבחינתה, עדיף לפתוח את הפה מאשר להשאיר אותו סגור. אחרי הכל, כשאנחנו הולכים אחרי האמת שלנו ולא מפחדים להפיץ אותה, הסיכוי שהיא תהפוך למציאות הרבה יותר גדול.

הבונוס: רוב האנשים מחכים שאחרים יפתחו את הפה. אבל, אם היכולת שלכם להגיד את מה שאתם חושבים תגרום גם לאחרים לדבר, תוכלו להפוך בעבורם למקור כוח והשראה.

מתלבטים מה לעשות עם הכסף הפנוי שלכם?
הצטרפו לעשרות אלפי האנשים שעברו למיטב דש>>

להמציא את זירוקס מחדש

בשנת 2009 מונתה ברנס לתפקיד מנכ"לית זירוקס וב- 2010 מונתה לתפקיד יושבת ראש החברה. בכך הפכה לאישה האפרו-אמריקאית הראשונה שעמדה בראש חברה המשתייכת לרשימת פורצ'ן 500, רשימה המדרגת את החברות הגדולות בארצות הברית.

אך נקודת השיא שאליה הגיעה ברנס איימה להפוך גם לנקודת שפל. ברנס מונתה למנכ"לית החברה בעיצומו של משבר עולמי, ובתקופה שבה המציאות הדיגיטלית איימה לחסל את מוצרי הדגל של זירוקס - המדפסות ומכונות הצילום.

מתוך הבנת המציאות החדשה הובילה ברנס את המעבר של זירוקס מחברה העוסקת באספקת מוצרי חומרה למיקוד בשירותי מיקור חוץ, כולל פתרונות לניהול מסמכים ושירותי תחזוקת תשתיות IT. במסגרת השינוי בוצעו רכישות ומיזוגים לצד סגירת הפעילות של יחידות קיימות, דוגמת מחלקת הייצור שבה ברנס החלה את דרכה. מהלכים אלו הכניסו את זירוקס לעידן הדיגיטלי והוכתרו בהצלחה כאשר זירוקס התפצלה לשתי חברות, בשווי כולל של כ-18 מיליארד דולר.

כלל הזהב: השינוי הוא חלק בלתי נפרד גם מעולם התעסוקה. במציאות שבה משרות ישנות נעלמות ומשרות חדשות נוצרות, אנחנו כל הזמן צריכים להמציא את עצמנו מחדש כדי לקדם את הקריירה.

על פי דו"ח שפרסם פורום הכלכלה העולמית, 54% מהעובדים יצטרכו לרכוש כישורים חדשים או לעדכן את הכישורים הקיימים שלהם. זאת לנוכח הערכות שאלפי משרות עתידות להיעלם בשנים הקרובות, בעוד אלפי משרות חדשות אחרות ייווצרו במקומן. במציאות משתנה שכזו חשוב לפתח מיומנויות כמו יצירתיות, גמישות מחשבתית, יכולת לפתור בעיות וכמובן – נכונות ללמוד ולהשתנות.

בסיפור של אורסולה ברנס יש אולי סוף כמו באגדות, אבל אין בו קסמים. יש בו רכיבים כמו יכולת להתגבר על קשיים ופחדים, התחלה מלמטה, אימוץ שינויים  ולא פחות חשוב – קבלת החלטה והתמדה, כל הדרך למעלה. הרכיבים האלה זמינים לכל אחד מאתנו. השאלה המכרעת היא זו: האם אנחנו מתכוונים להשתמש בהם?

לכתבה הראשונה בסדרה: מהאשפתות לצמרת העושר העולמית: כללי הזהב של לי קה שינג, "הסופרמן של אסיה">>

האמור אינו מהווה ייעוץ / שיווק פיננסי ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פיננסי המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 4 שנים

    קימת היןם אפלייה הפוכה. נטיה למנות נשים דווקא בגלל שהן נשים. ראה מקרה קריסטין לגרד.

  • לפני 4 שנים

    מעולה

  • לפני 4 שנים

    כתוב מצוין, למרות ששמעתי עליה פעם ראשונה

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: כנגד כל הסיכויים: אורסולה ברנס, סיפור של התמדה ואומץ
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.