אם עברתם את גיל 50, אתם יכולים כבר לראות את הפנסיה באופק. רובנו חולמים כל החיים לצאת לגמלאות, להפסיק לעבוד מסביב לשעון ולהתחיל ליהנות מהחיים. רק אחרי שאנחנו פורשים, מתחוור לנו שהקצבה שנקבל נמוכה מהמשכורת שהרווחנו, לפעמים באלפי שקלים.
הפער בין השכר לבין קצבת הפנסיה נובע ממגוון גורמים: משיכת כספי הפיצויים, הפסקת רצף העבודה, רכיבים בשכר בגינם המעביד לא הפריש כספים לפנסיה ועוד
ארגון ה- OECD פרסם בשנת 2019 דו"ח על יחס התחלופה בישראל ובמדינות האיחוד האירופי. יחס התחלופה מראה מהו גובה הפנסיה שנקבל ביחס לשכר נטו שקיבלנו ערב יציאתנו לפנסיה. הנתונים מראים, כי שיעור התחלופה בישראל עומד על 57.8%, כלומר עובד שהרוויח 10,000 ש"ח נטו בחודש, צפוי לקבל לאחר הפרישה כ - 5,780 ש"ח בלבד.
הפער בין השכר לבין קצבת הפנסיה נובע ממגוון גורמים: משיכת כספי הפיצויים (המהווים 30% לפחות מכספי הפנסיה), הפסקת רצף העבודה (בעקבות פיטורין או התפטרות), רכיבים בשכר בגינם המעביד לא הפריש כספים לפנסיה ועוד. לא נעים, אבל איך אומרים: מה שהיה - היה. השאלה הרלוונטית היא מה אפשר לעשות כדי להגדיל עכשיו את הקצבה.
בגיל 50, אולי תשמחו לדעת, עדיין יש מספיק זמן לתקן את הפנסיה ולהגדיל אותה. מצד שני, בני 50 ומעלה גם מספיק קרובים לפנסיה כדי להיות מוכנים לעשות מה שצריך כדי להגדיל את הקצבה. אחד הכלים המרכזיים להגדלת קצבת הפנסיה היא קופת גמל להשקעה, שמאפשרת לכם ליהנות מכל העולמות: לחסוך, להשאיר את הכסף נזיל ולקבל הטבות מס, אם תחליטו לקבל את הכסף כקצבה לאחר גיל הפרישה. איך עושים את זה נכון? להלן ארבע עצות:
1. להגדיל את החיסכון
ההיגיון הפשוט אומר שככל שנגדיל את החיסכון לפנסיה עכשיו, הקצבה שנקבל לאחר הפרישה תהיה גדולה יותר. כמה יותר? על פי המקדם המוערך כיום כל 100,000 ש"ח שתחסכו מעבר לחיסכון הפנסיוני הקיים בגילאי ה- 50, עשוי להגדיל את קצבת הפרישה שלכם בסכום העולה על 500 ש"ח בחודש.
לשם המחשה, גבר שמתחיל בגיל 52 לחסוך 2,000 ש"ח בחודש עד גיל 67, עשוי לצבור עד גיל הפרישה 453,945 ש"ח (בהנחת תשואה של 3%) ויכול להגדיל את קצבת הפרישה החודשית שלו בסכום העולה על 2,000 ש"ח! חיסכון חודשי בגובה 3,000 ₪ לחודש, יוביל להגדלת קצבת הפרישה בסכום העולה על 3,000 ש"ח – וכך הלאה.
הכסף המופקד, כמובן, אינו "סגור" מאחר שבקופת הגמל להשקעה תוכלו למשוך את החיסכון בכל זמן שתרצו, ללא קנסות או עיכובים.
לפתיחת קופת גמל להשקעה, לחצו כאן>>
קראו עוד במגזין:
- אתם חייבים את זה לילדים שלכם: חינוך כלכלי ב-7 צעדים
- 6 מכרסמים בקצבת הפנסיה - כך תתגוננו
- 7 דברים שאולי לא ידעת על קרן ההשתלמות שלך
2. להקטין את דמי הניהול
ביחס לאפיקי השקעה אחרים, דמי הניהול בקופת גמל להשקעה נחשבים נמוכים ביותר. לשם המחשה, דמי הניהול בקופת הגמל להשקעה של מיטב דש עומדים על 0.7% מהצבירה בלבד. מטבע הדברים, ככל שדמי הניהול נמוכים יותר, כך יישאר יותר כסף בחיסכון. חשוב לדעת: כל חיסכון פעוט בדמי הניהול, יכול לסייע לכם להגדיל את החיסכון בעשרות אלפי שקלים (ויותר) עד גיל הפרישה.
3. לקבל הטבות מס
חיסכון לפנסיה באמצעות קופת גמל להשקעה יאפשר לכם ליהנות משתי הטבות מס משמעותיות: פטור ממס רווחי הון, העומד באפיקי השקעה אחרים על 25% מהרווח הריאלי, ופטור מלא על הכספים שתמשכו כקצבה חודשית, לאחר הפרישה. שתי ההטבות מוענקות לחוסכים שמושכים את כספי החיסכון כקצבה חודשית לאחר גיל 60.
4. לבחור מסלול השקעה מתאים
קופות גמל להשקעה מעמידות לבחירתכם מגוון מסלולי השקעה, ברמות סיכון משתנות. בשל הקרבה היחסית למועד הפרישה, מומלץ לבני ה-50 ומעלה לבחון בחירה במסלול השקעה סולידי. בקופות הגמל של מיטב דש אפשר, בין היתר, לבחור במסלול השקעה ללא מניות, או במסלול השקעה ייחודי לחוסכים בגילאי 50-60.
לפתיחת חיסכון באמצעות קופת גמל להשקעה, לחצו כאן >>
החברה המנהלת הינה מיטב דש גמל ופנסיה בע"מ, מבית מיטב דש ואיילון ביטוח. אין לראות בנתונים ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.