תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

3 כללים פשוטים לניהול כלכלי חכם

לא מסתדרים עם כסף? מרגישים אבודים במערכת היחסים שלכם עם חשבון הבנק? עובדים קשה, מרוויחים היטב, אבל לא מבינים לאן נעלם הכסף בסוף החודש? המאמר הזה נכתב בשבילכם! ויעשיר אתכם במידע שימושי לחיים

אם המחשבה להיכנס לאפליקציה של חשבון הבנק מעוררת בכם מצוקה נפשית, תיכף תבינו כמה ניהול הכסף שלכם הוא דבר פשוט ותנשמו לרווחה. הנקודה העיקרית היא שאם בעבר יכולנו להסתדר בפשטות, כיום כמעט בלתי אפשרי לשרוד ללא מודעות פיננסית בסיסית.

תעצרו רגע ותשאלו את עצמכם בכנות, האם אתם יודעים כמה כסף הוצאתם בחודש האחרון?

נכון שכסף לא קונה אושר ובקושי קונה בריאות, אבל את שכר הדירה הוא יודע לשלם מעולה ובמכולת הוא בהחלט שימושי. כדי לשמור על שלוות הנפש הכלכלית בחיים שלכם, אספנו עבורכם 3 כללים שיכולים לייעל עבורכם את החיים הכלכליים.

1. דע כמה אתה מרוויח

נשמע פשוט מאוד? מצוין. זהו הצעד הראשון במעבר ממצב של חוסר מודעות פיננסית מוחלטת, באימפולסיביות וקניה רגשית, לניהול פיננסי שקט רגוע ונכון.

כששואלים אמריקאי כמה הוא מרוויח? הוא עונה 60,000 דולר בשנה. כששואלים ישראלי כמה הוא מרוויח? הוא עונה 6,000 ש"ח בחודש וכששואלים אפריקאי כמה הוא מרוויח? הוא עונה 6 ראנד לשעה. נכון, כמו שכבר הבנתם, ככל שהתרבות בה אנו חיים מתקדמת יותר, ההתנהלות הכלכלית חכמה יותר.

כאן נמצא הסוד הראשון, הספקטרום הנכון לבחון כמה כסף אתם מרוויחים, הוא במבט שנתי. ראיה רחבה זו, משקללת ימי חופש בהם לא עבדנו והיינו בגירעון ומצד שני כוללת גם חודשים בהם העמסנו שעות נוספות ופרויקטים בהם הרווחנו יותר כסף מאשר השכר החודשי הקבוע. חישוב ממוצע ההכנסות השנתי הוא המדויק ביותר ולכן נכון לראות את השכר החודשי כממוצע של 12 חודשים.

שליטה בהכנסות חייבת לכלול מודעות עצמית, כלומר התמודדות עם שאלות כואבות. הנתון הבסיסי שאדם צריך להכיר הוא כמה כסף נכנס לו לבנק בכל חודש. ידיעת פרט בסיסי זה, היא הצעד הראשון בבניית עתיד כלכלי חכם מודע ומתוכנן. התוצאה היא עתיד רגוע ושקט ללא הפתעות.

2. דע כמה אתה מבזבז

חשוב להבדיל בין המונח השקעה למונח הוצאה. לעיתים קרובות אנו שומעים סביבנו אנשים אומרים "השקעתי בפלאפון חדש". חבר יקר, זאת לא השקעה, זאת הוצאה! הקמת עסק שצפוי לייצר בעתיד גידול בהון העצמי, זאת השקעה.

כלל אצבע חכם בהוצאות, הוא להעדיף לשלם על מוצרים במקום על שירותים. כלומר, טלוויזיה חדשה בבית תגרום לנו לשנה של הנאה ואילו ארוחה יקרה, תספק לנו באותו מחיר רק שלוש שעות הנאה. המטרה העיקרית בחיים היא מקסימום זמן אושר ולצורך כך אנו שואפים לתרגם את הכסף שלנו לכמה שיותר זמן הנאה וסיפוק.

כעת תעצרו רגע ותשאלו את עצמכם בכנות, האם אתם יודעים כמה כסף הוצאתם בחודש האחרון? הערכה כללית היא בדרך כלל הונאה עצמית. למוח שלנו יש נטייה להעצים בדמיון את המחשבות הנעימות ולהדחיק את הפחות נעימות. למזלנו, כסף לא מנוהל במילים אלא במספרים ולכן ניתן לקבל תשובה מדויקת לשאלה. בהתחשב בכך שכולם עושים שימוש בכסף מזומן, נוסף לכרטיס אשראי בו ניתן לראות את הפירוט בסוף החודש, ידיעת ההוצאה הכוללת ברמת דיוק היא בהחלט הישג מפואר.

המחשבה על מה הוצאנו את הכסף שעבדנו עליו בעמל רב, דורשת אומץ רב וכנות עצמית. להביט פעם בשבוע במצב חשבון הבנק שלכם, שקול ללראות את עצמכם במראה ולהתבונן בלבן של העיניים, זה לשאול את עצמנו האם אנחנו באמת שלמים עם הדברים עליהם שילמנו. אולי יש מקום לשנות את סדרי העדיפויות בהוצאות הכספיות שלנו כדי שישרתו אותנו בצורה טובה יותר.

3. דע את השורה התחתונה

השינוי בהון העצמי הכולל, הוא כאמור, מבט רחב על שנה מלאה. החשבון הוא סכום ההכנסות השנתיות בהפחתת ההוצאות השנתית. התשובה שצריכה להתקבל חייבת להיות ברורה ומדויקת. אגב, רוב הבנקים שולחים ללקוחות סיכום כספים שנתי.

זו הדרך לדעת בוודאות האם לאחר הוצאות מחיה, סיפוק הצרכים הרגשיים והפיזיים שלנו, האם צמחנו, דשדשנו או טבענו? האם התקדמנו בכביש הפיננסי של החיים, האם עמדנו ברמזור באמצע החיים, או חלילה נסענו אחורה לתהום.

תחושת הסיפוק מעצם הידיעה, ההצלחה, המודעות והעונג בהבנה שבשנה שחלפה מימשנו את עצמו, גם התקדמנו כלכלית, גם חיינו בהנאה ובשיקול דעת, הצלחנו לנהל את הכסף שלנו במקום שהוא ינהל אותנו. גידול בהון העצמי הכולל, זאת תחושת הצלחה מסחררת וסיפוק עצמי אדיר. תחשבו על ההתרגשות האדירה שצפויה לכם בסוף שנה של מאמץ רב שאת פירותיו אתם חיים עכשיו.

לאחר שהבנו את חשיבות הביצוע של שלושת כללים אלו, קחו עצה יפנית עתיקה. שינויים שנשארים תקופה ארוכה, עושים לאט ובהדרגה. טעות נפוצה היא להגזים בהתלהבות. מעבר חריף ממצב אימפולסיבי לניתוח מוגזם לקטגוריות של ההוצאות וההכנסות שלנו, נועד לרוב לכישלון מר וכואב. מספיק שתדעו כמה הכנסתם, כמה הוצאתם ומה נשאר לכם ביד. שלושה דברים פשוטים.

הכתבה עניינה אתכם? מעוניינים לקבל עוד טיפים בנושאי חיסכון?
הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים בנושא.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 5 שנים

    כתבה טובה . שאלה, אני צריכה יעוץ פיננסי , יש לי רכוש. אבל אני כמעט בפשיטות רגל . אנני יודעת איך להציל את המצב . מאוד אודה לך על יעוץ .

  • לפני 7 שנים

    דברים נבונים מאוד

  • לפני 7 שנים

    איזה עצות יש לפבסיונרים!

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: 3 כללים פשוטים לניהול כלכלי חכם
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.