תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

חשבון נפש: 6 בורות כלכליים – האם נפלתם השנה באחד מהם?

ראש השנה ויום הכיפורים הם המועד המתאים ביותר לנסות להבין איפה נפלנו השנה בהתנהלותנו הפיננסית, למה המינוס שלנו שוב גדל ולמה לקחנו עוד הלוואה. בחנו את עצמכם והסיקו מסקנות לקראת השנה הבאה

חזרתם מחופשת הקיץ, שקעתם עמוק בעבודה, עשיתם וי על אספות ההורים הכיתתיות וצורפתם לכל קבוצות הווטסאפ האפשריות. אלמלא פרט אחד מטריד, כבר הייתם שוכחים לגמרי מהדיל המטורף שהשגתם ליוון באוגוסט. אבל המינוס, אוי המינוס, הוא לא מאפשר לכם לשכוח. עכשיו אתם תופסים את הראש בייאוש ושואלים את עצמכם איך חזרתם על השטות הזאת וטסתם שוב בכסף שבכלל אין לכם.

האם הכנתם את עצמכם להוצאות גדולות ולא צפויות כמו טיפולי שיניים ותקלות ברכב? וחשוב אף יותר: האם אתם ערוכים למצבי חירום כמו פיטורים או הוצאות רפואיות חריגות?

החדשות המעודדות הן שהגעתם לנקודת פתיחה מעולה לעריכת חשבון נפש כלכלי. אין מתאימים מראש השנה ויום כיפור לחשבון כזה. ממש כפי שאנחנו סוקרים את ההתנהלות המוסרית או את ההורות שלנו, חשוב שנתעכב גם על התנהלותנו הכלכלית, נסיק מסקנות ונקבל החלטות לקראת השנה החדשה. אז מהן הטעויות הגדולות שאתם עלולים לגלות?

1. התגלגלתם עם המינוס

אולי הסברתם לעצמכם שכולם במינוס, שיוקר המחיה לא מותיר לכם ברירה, שחיים רק פעם אחת או אי אילו תירוצים אחרים. בפועל, התגלגלתם בלי להשקיע מחשבה עמוקה. נתקלתם בדיל מפתה? הזמנתם. הרגשתם שאתם חייבים סופשבוע במלון? יצאתם. ראיתם בגד משגע במבצע? קניתם. בלי קשר ליתרה בחשבון הבנק. הייתם אופטימיים, סיפרתם לעצמכם שיהיה בסדר, שאולי המשכורת תעלה, שאולי ההורים יעזרו. בסופו של דבר, לקחתם עוד הלוואה. הגירעון הולך וגדל ואתם לא רואים את הסוף.

2. לא עשיתם סדר בחשבון הבנק

בין אם אתם במינוס קבוע או בגירעון שהולך וגדל, ובין אם אתם ביתרה חיובית - ייתכן שלא עשיתם סדר בחשבון ולא ישבתם על התקציב המשפחתי. מה הייתם יכולים לעשות? הנה 4 צעדים בסיסיים:

  • להשוות בין הוצאות להכנסות, כולל כל הסעיפים ולוודא, קודם כל, שההכנסות עולות על ההוצאות.
  • אם לא - לצמצם בהוצאות ולבדוק אפשרויות להגדלת ההכנסות.
  • לבדוק על מה מתבזבז כסף מיותר ואיך אפשר לצמצם את החשבונות השוטפים (טלוויזיה, אינטרנט, טלפונים, חשמל, מים וכדומה).
  • על בסיס הממצאים - לקבוע תקציב קבוע להוצאות השוטפות.

רוצים ללמוד לחסוך? כנסו לקורס אונליין: התקציב המשפחתי – עוברים לצמיחה כלכלית

3. שוב דחיתם את החיסכון לילדים

אולי חשבתם שכספי "חיסכון לכל ילד" שהמדינה חוסכת יספיקו לעתיד של הילדים שלכם (לא בהכרח). אולי חשבתם שהשנה היו לכם הרבה הוצאות ובהזדמנות אחרת תתחילו לחסוך לילדים. אולי, סתם לא חשבתם. לכן, השאלות הבאות נותרו פתוחות: איך תממנו להם בבוא היום מסיבות בת מצווה, בר מצווה או חתונה? איך תעזרו להם לממן לימודים גבוהים? איך תסייעו להם להקים עסק או אפילו לקנות דירה?

אני רוצה לחסוך עבור הילדים שלי כבר עכשיו >>

הזמן להתחיל לחסוך לילדים שלכם הוא היום בבוקר, אם עדיין לא התחלתם לעשות זאת. אם ידכם משגת, כדאי להפקיד עבורם כסף בחיסכון חודשי קבוע ולצרף לזה כספי מתנות שמתקבלים באירועים משפחתיים. כך יוכלו להיווצר לילדיכם חסכונות נאים בזכות אפקט הריבית דריבית.

קראו עוד במגזין:

 

 

4. לא חסכתם למטרות על ולמקרים בלתי צפויים

אם לא התפניתם לחסוך לילדים, אולי גם לא חשבתם על ההוצאות העתידיות שלכם. האם הקדשתם מחשבה לשאלות כמו איך תממנו את החופשה באוגוסט הבא (והפעם בלי להיכנס למינוס. וכן, זה כנראה אפשרי)? שלא לדבר על איך תעברו לדירה מרווחת יותר?

ומהזווית הפחות נעימה: האם הכנתם את עצמכם להוצאות גדולות ולא צפויות כמו טיפולי שיניים, משקפיים חדשים ותקלות ברכב? וחשוב אף יותר: האם אתם ערוכים למצבי חירום כמו פיטורים או הוצאות רפואיות חריגות?

אל תיקחו סיכון. רצוי לחסוך בקביעות, אפילו סכום קטן מדי חודש, כדי שתהיו רגועים ותדעו שיש לכם מענה לכל מקרה. מסלול פופולרי כיום לחסכונות מסוג זה הוא קופת גמל להשקעה, המאפשרת יתרונות רבים כולל ניהול מקצועי, גמישות ונזילות מלאה.

לפתיחת תכנית חיסכון, לחצו >>

poll questionאיך אתם עוקבים אחר ההוצאות החודשיות שלכם?
  

5. לא בדקתם את התיק הפנסיוני

יכול להיות שהיציאה לפנסיה נשמעת לכם היום כמו משהו רחוק, שלא נוגע בכלל לחיים שלכם כיום. אתם מעדיפים להתמקד באיכות החיים שלכם עכשיו, בהוצאות בחגים או בהחלפת המכונית המשפחתית. מה לכם ולתיק הפנסיוני?

זו כמובן טעות. יום אחד ומהר מכפי שחשבתם, הפרישה שלכם לפנסיה תגיע. אם תגלו רק אז ששילמתם דמי ניהול בשמיים במקום דמי ניהול מופחתים, שפדיתם כספי פיצויים של עבודה שעזבתם במקום לשמור אותם לפנסיה, או שמסלול הפנסיה שלכם בכלל לא התאים לצרכים שלכם – זה יהיה מאוחר מדי. עכשיו הזמן לעשות סדר בתיק הפנסיוני.

6. התעלמתם מהבלגן הביטוחי

שוב עצמתם עיניים וסיפרתם לעצמכם שהביטוחים שיש לכם מצוינים, שאתם לא צריכים להוסיף או לגרוע מהם? נכון, לא כיף לשבור את הראש בנושאי ביטוח ורובנו גם לא מי יודע מה מבינים בזה. אבל, חלק משמעותי מהכסף שלנו מנותב לביטוחים. וביום שתצטרכו לממש אותם, לא תסלחו לעצמכם על שלא בדקתם מה יש ומה אין לכם. עשו סדר בביטוחים, ודאו שאתם מכוסים למקרים החשובים ושאין לכם ביטוחים כפולים או מיותרים, שגובים מכם אלפי שקלים מיותרים מדי שנה.

והכי חשוב: זכרו שאף פעם לא מאוחר לתקן. שנה חדשה היא הזדמנויות מצוינת לאמץ התנהגויות משפחתיות כלכליות חדשות, שיביאו אתכם למקומות הרבה יותר טובים.

למגוון פתרונות פיננסיים, לחצו כאן >>

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 4 שנים

    תנסו בבקשה לא ליפול לבורות
    לא כלכליים ולא רגילים
    עדיף

  • לפני 4 שנים

    @avi levi
    בדיוק בשבילך נשמה

  • לפני 4 שנים

    הפקדתי סבום על פי סעיף 190. 35000 נשמרים ליורשים. האם בדוח השנתי לשנה זו שבה הפקדתי אני יכול לקבל ניכוי וזיכוי

  • לפני 4 שנים

    בדיוק כמו שמנהלים דברים אחרים, גם את כלכלת המשפחה צריך לנהל ולהכין את הקרקע לעתיד

  • לפני 4 שנים

    סדר פיננסי צריך לעשות לכל אורך השנה

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: חשבון נפש: 6 בורות כלכליים – האם נפלתם השנה באחד מהם?
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.