תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

כיצד לחסוך בעלויות הקנייה המשפחתית השבועית?

כולנו מכירים את הסיטואציה הבאה: אנו מטיילים בסופר בשמחה, מציצים בין המדפים, אוספים מצרכים לתוך העגלה, מסתכלים על המחיר ואולי אפילו מנסים לנהל בראש את החשבון כדי לראות שאנו מתנהלים בצורה נכונה

אבל אז אנחנו מגיעים לקופה, מעבירים את המוצרים תחת ידיה של הקופאית, שומעים צפצוף ועוד אחד ומקבלים בסוף הדרך עגלה עמוסה מוצרים וסליל נייר ארוך שבסופו מחיר, שגורם לנו לשאול שאלה אחת: איך הגענו לסכום הזה?

חיסכון בקניות השבועיות לבית יכול להוביל ללא מעט שינויים במצב הכלכלי. אנו הישראלים אוהבים לקנות, למלא את העגלה וליהנות משפע של מוצרים במקרר ובתוך ארונות המטבח. אבל איך הופכים את תאוות הקניות לחוויה חסכונית?

הסוד הוא בתכנון מוקדם

עוד לפני שאנו מדברים על השוואת מחירים, יוקר מחייה או התנהלות כלכלית נכונה, חשוב לדבר על תכנון. חיים חסכוניים מתנהלים תוך תכנון כל צעד פיננסי שאנחנו עושים. כל החלטה שמערבת הוצאה כספית, תלויה בתכנון ובשיקול מוקדם.

כשמדובר בקנייה השבועית הקבועה, רובנו לא מקדישים לכך מחשבה. אנחנו הולכים לחנות הקרובה לבית או לזו שאנחנו חושבים שהיא הזולה ביותר, נכנסים עם עגלה ריקה ויוצאים ממנה כשהעגלה עמוסה. בטווח הזמן שבו אנו נמצאים בתוך החנות אנו מוצפים במסרים שיווקיים, בריחות מפתים, בצבעים ובמראות שגורמים לנו לקנות.

הפתרון הוא מיקוד

רשימת קניות קבועה ומתוכננת מראש יכולה לסלול את הדרך לקראת חיים חסכוניים יותר. המטרה היא לערוך רשימת קניות אשר מתבססת על מה שחסר בבית ומה שצריך, ולא על מה שאנחנו רוצים לקנות בזמן הטיול בסופר.

מתחילת השבוע ועד יום הקניות שלכם, רשמו אילו מוצרים חסרים בבית. בערב לפני ההליכה לקניות, כדאי לערוך סיעור מוחין משפחתי ולהחליט מה קונים השבוע. אפשר להשתמש ברשימה כתובה בכתב יד ואפשר להשתמש באפליקציות לניהול רשימת קניות, כך שבכל פעם שאתם נזכרים במהלך השבוע במוצר שחסר בבית, תוכלו להכניס אותו לזכרון הטלפון הנייד וליצור רשימה שהולכת אתכם.

בין האפליקציות המוכרות: ShopEat, SuperList.

השוואת מחירים בכל שבוע

כן, זו קצת עבודה אבל בסופו של דבר זו מטלה שיכולה לחסוך כסף. השוואת מחירים נחוצה בכל תחום, גם כשאנחנו קונים אוכל לבית. רובנו לא משקיעים מחשבה רבה בנושא המחירים, הנחות או הטבות. בכל סופר יש מבצעים שבועיים, הנחות של יום או יומיים על מוצרים מסוימים וכמובן מבצעי שוק על ירקות ופירות בימים מסוימים בשבוע.

כדאי לבצע השוואת מחירים מדי שבוע ולבדוק היכן מציעים לכם את סל הקניות הטוב ביותר. באמצעות אתרי אינטרנט כמו mysupermarket או Pricez אפשר להתעדכן מדי יום היכן נמצא סל הקניות הזול ביותר. היתרון של השוואת מחירים הוא שחרור מקבעון. ברוב המקרים אנחנו הולכים באופן קבוע לחנות מסוימת, מכל מיני סיבות. ייתכן וזו החנות הקרובה ביותר לבית, ייתכן וזו חנות שנמצאת קרוב למקום העבודה, או פשוט חנות שאנחנו מכירים ואוהבים. חשוב להיות גמישים ולהתנהל לפי ההצעות השונות שמציעות רשתות השיווק.

לפני שיוצאים לחנות – סוקרים את הארונות והמקרר

כמה פעמים יצאתם לקניות והעמסתם שקיות של אורז, פסטה, רסק עגבניות או שמן, חזרתם הביתה וגיליתם שהמגירה עדיין מלאה במוצרי היסוד האלו? רובנו עשינו את הטעות הזו ומצאנו את עצמנו עם מגירות מלאות אבל עם חור בכיס.

לפני שאתם יוצאים אל החנות, חשוב לסקור את הארונות ולפתוח את המקרר. בידקו אילו מוצרים אזלו, האם יש מוצרים שתוכלו להשתמש בהם השבוע להכנת ארוחות או שאולי שכחתם שנמצאים שם. בידקו תאריכי תוקף של מוצרים שנמצאים בארונות כדי לבחון האם כדאי לחדש את המלאי. בנוסף, כדאי לנקות את המקרר לפני שהולכים לקניות, כך תהיו בטוחים אילו ירקות, פירות, ממרחים, גבינות ושאר מוצרים בקירור חסרים בבית.

צאו מחוץ לעיר

באזורים רבים בארץ מתחבאות החנויות הזולות מחוץ לערים. נתונים כמו שכירות, שיקולי חנייה, פקקים, פתיחה בשבתות, עיר ברמה אקונומית גבוהה, או פשוט נוחות, גורמים לבעלי חנויות במרכז העיר להעלות את המחירים לא פעם, מה שמשפיע כמובן על הסכום הסופי של הקנייה.

מצד שני, נמצאים הקונים שלא תמיד רוצים לנסוע עוד עשר דקות או רבע שעה אל החנות הזולה יותר. בערים קטנות מחוץ למרכז ובמתחמי קניות שממוקמים מחוץ לעיר תמצאו לא פעם חנויות זולות יותר. כדאי לערוך מראש את ההשוואה ולראות האם כדאי להשקיע בזמן הנסיעה כדי לחסוך במחיר הסופי.

אל תלכו לקניות רעבים

זה נשמע טיפ די מוזר, אבל מצב התיאבון שלנו משפיע באופן ישיר על העלות הסופית של הסל השבועי. כאשר אנחנו הולכים לקניות רעבים, אנחנו חשופים הרבה יותר לפיתויים. אל תלכו לקניות לאחר יום ארוך בעבודה בו לא הכנסתם דבר לפה. הקפידו לאכול לפני שאתם יוצאים מהבית, ואל תשכחו את הרשימה!

לסיכום, זה בהחלט אפשרי. אם רק תאמינו, תגלו שאפשר בהחלט לשנות הרגלי חשיבה באמצעות תכנון נכון. שימוש באפליקציות או רשימות, השוואת מחירים לפני שיוצאים מהבית ושינוי הרגלים, יעזרו לצמצם את החשבון השבועי בסופרמרקט.


יש לכם טיפים נוספים לחיסכון בהוצאות הקניות בסופר?
שתפו אותנו בתגובות כדי שנכיר דרכים נוספות.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 7 שנים

    שלום רב,

    אנא פנה במייל לצורך הסרתך מרשימת התפוצה.
    Gemel@mtds.co.il

  • לפני 7 שנים

    כתבה מצויינת

  • לפני 8 שנים

    מניסיון - ללכת פעם בשבועיים

  • לפני 8 שנים

    מנסיון זה מה שחייבים לעשות
    סדר לפני שהולכים לקניות
    רשימה
    ולא ללכת רעבים........כדאי לכם וככה תוכלו לחסוך

  • לפני 8 שנים

    ככה בדיוק אני עושה וזה עובד נהדר כבר המון שנים

  • לפני 8 שנים

    חברה! כל מילה חקוקה בסלע. כל הצעירים שאין להם ניסיון בניהול בהוצאות משק בית ולכל אלו שהגיעו לגיל 50
    ועדין לא למדו לנהל משק בית חכם ויעיל, שיחזיקו בארנק את רשימת העצות ויותר מכל "לא ללכת רעב לקניות".
    רוני הרלי

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: כיצד לחסוך בעלויות הקנייה המשפחתית השבועית?
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.