תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

"חיסכון לכל ילד": כמה כסף יהיה לילד שלכם בגיל 18?

על פי מחקר של הביטוח הלאומי, החלטות שתקבלו היום עשויות להגדיל את החיסכון של ילדכם פי ארבעה ואף יותר. מהן אותן החלטות והאם גם אתם יכולים לחסוך לכל ילד יותר מ-62 אלף ₪ עד הגיעו לגיל 18?

לפתיחת חיסכון מיטב קידס, לחצו כאן >>

בשנת 2017 יצאה לדרך "תוכנית "חיסכון לכל ילד". מטרתה המקורית של התוכנית הייתה להעניק נקודת פתיחה טובה יותר לדור הבא ולצמצם פערים חברתיים. בפועל, מחקר שפורסם על ידי הביטוח הלאומי מראה שהתוכנית דווקא מגדילה פערים חברתיים ומובילה לחיסכון גדול יותר בקרב ילדים להורים המשתייכים לעשירונים העליונים. למה הפער הזה נוצר – ואיך אפשר לצמצם אותו כדי להגדיל את החיסכון שיעמוד לרשות ילדכם בעתיד?

יותר ויותר הורים בוחרים לנהל את כספי החיסכון של ילדיהם במסגרת קופת גמל. נכון לחודש מרץ 2022, מנוהלים במסגרת "חיסכון לכל ילד" 14.2 מיליארד ₪ בקופות גמל.

קראו עוד במגזין:

מהו חיסכון לכל ילד?

במסגרת התוכנית שהושקה בשנת 2017, המדינה מפקידה 52 ₪ (נכון לשנת 2022) בחודש לכל ילד עד הגיעו לגיל 18. ההורים יכולים להפקיד 52 ₪ (נכון לשנת 2022) נוספים מקצבת הילדים החודשית, לצורך הכפלת סכום החיסכון החודשי.

אפשר לבחור היכן ינוהלו כספי החיסכון, בבנק או בקופת גמל – בכל אחד מהם ניתן לבחור במסלול חיסכון ייעודי:

  • חיסכון בבנק אפשרי באחד מתוך 3 מסלולים: מסלול עם ריבית קבועה לא צמודה, מסלול עם ריבית משתנה ומסלול עם ריבית קבועה הצמודה למדד.
  • חיסכון בקופת גמל אפשרי באחד מתוך 5 מסלולים: שלושה מסלולים בהתאם לרמת הסיכון (סיכון נמוך, בינוני או גבוה) ושני מסלולים למגזר הדתי (מסלול הלכה ומסלול שריעה).

כפי שנראה בהמשך, לבחירה במסלול החיסכון עשויות להיות השפעות מרחיקות לכת על הסכום שיצטבר בחיסכון במשך השנים.

רוצים להשקיע בעתיד הילדים? לחצו כאן >>

poll questionהאם אתם יודעים באיזה מסלול מושקעת תוכנית "חיסכון לכל ילד" של ילדיכם?

לצמצם את הפער בגובה החיסכון

הגורם הראשון לפער בין החוסכים הוא גובה ההפקדה. על פי המחקר שפרסם הביטוח הלאומי, בשני העשירונים התחתונים רק 31.7% בחרו להכפיל את סכום ההפקדה על ידי הוספת 52 ₪ מקצבת הילדים – לעומת 76.3% שבחרו לעשות זאת בשני העשירונים העליונים.

בחירת מסלולי השקעה

מעבר לגובה ההפקדה, גם לבחירת מסלול ההשקעה עשויה להיות השפעה מכרעת על הסכום שיצטבר בחיסכון, במיוחד כאשר מדובר בחיסכון המנוהל במשך כמעט שני עשורים.

המספרים מדברים בעד עצמם: הורים שבחרו לנהל את החיסכון במסלול ריבית קבועה לא צמודה בבנק, יוכלו על-פי נתונים המפורסמים באתר משרד האוצר לקבל תשואה שנתית שנעה בין 1.38%-2.6% לילד עד גיל שנה. בהנחה שהתשואה השנתית תעמוד על 2.6% ויופקדו מדי חודש 104 ₪, לאחר 18 שנה ייצברו בחיסכון 28,607 ₪.

מה תהיה התשואה הצפויה בחיסכון המנוהל בקופת גמל לאורך 18 שנה? בהנחה שקופת גמל במסלול סיכון מועט משיגה תשואה שנתית בגובה 5% במשך 18 שנה, הפקדות חודשיות בגובה 104 ₪ יניבו בסיום התקופה 36,317 ₪.

ההבדל הגדול באמת מתרחש כאשר הכסף מושקע במסלול סיכון מוגבר בקופת גמל. בהנחה שהתשואה השנתית תעמוד על 10% לאורך 18 שנה (תשואה נמוכה ממה שהשיגו רוב הקופות במסלול סיכון מוגבר בשנים האחרונות), הפקדות חודשיות בגובה 104 ₪ יניבו בסיום התקופה 62,459 ₪ - 72% יותר בהשוואה לתרחיש הסיכון המועט בקופת גמל, ויותר מכפול בהשוואה לחיסכון בבנק (במסלול ריבית קבועה לא צמודה).

הפערים יכולים להגיע ליותר מפי ארבעה, ביחס לחיסכון חודשי בגובה 52 ₪ המנוהל בבנק ומניב לאחר 18 שנה 14,304 ₪ (בהנחה שהריבית השנתית בבנק תעמוד על 2.6%).

בשל תובנות אלו, יותר ויותר הורים בוחרים לנהל את כספי החיסכון של ילדיהם במסגרת קופת גמל. נכון לחודש מרץ 2022, מנוהלים במסגרת "חיסכון לכל ילד" 14.2 מיליארד ₪ בקופות גמל.

מה ניתן להסיק מהנתונים?

המספרים מלמדים שהחלטות שנקבל עכשיו עשויות להעניק לילדים שלנו נקודת פתיחה טובה בהרבה בהגיעם לגיל 18. ומה בנוגע לסיכון המוגבר? כשמדובר בחיסכון לטווח ארוך, אפשר ליהנות מכל העולמות: מצד אחד, גם כאשר השוק יורד יש מספיק זמן לתקן; ומצד שני, ניתן לקחת סיכון גבוה יותר לצורך הגדלת פוטנציאל התשואה לאורך זמן.

תובנות אלו תקפות לא רק לגבי חיסכון לכל ילד, אלא גם להשקעות אחרות בשוק ההון: ככל שתקופת ההשקעה ארוכה יותר, כך אפשר לקחת סיכון גבוה יותר. כל זאת, כדי להגדיל את פוטנציאל התשואה ומתוך הנחה שגם אם יהיו ירידות, יהיה לשוק מספיק זמן לתקן את עצמו. כמובן שכדי ליהנות מיתרונות אלה חשוב לוודא שהכסף שלכם מנוהל על-ידי מנהלי השקעות מנוסים, וכאן מנהלי ההשקעות של מיטב נכנסים לתמונה.

מתוך תובנות אלה, אישרה המדינה בסוף 2021 בקריאה טרומית הצעת חוק, לפיה מסלול ברירת המחדל בחיסכון לכל ילד יהיה עד גיל 15 מסלול סיכון מוגבר בקופת גמל. מגיל 15 ואילך יעבור החיסכון למסלול בסיכון מועט.

עם זאת, ולמרות הכוונות הטובות, עד שהצעת החוק תאושר ותיכנס לתוקפה בחירת מסלול ההשקעה נמצאת בידיים שלכם כהורים. אם תבחרו נכון, תבטיחו לילדיכם חיסכון גדול באופן משמעותי עם הגיעם לגיל 18 או 21.

לפתיחת תכנית חיסכון לעתיד הילדים, לחצו כאן >>

החברה המנהלת מיטב דש גמל ופנסיה בע"מ מבית מיטב ואיילון ביטוח. האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח. מידע זה נכון למועד כתיבתו, ההסדר התחקיתי והכללים החלים בנוגע לכל אחד מהמוצרים המפורטים עשויים להשתנות מעת לעת.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 1 שנים

    ישמח אם תחזרו אלי

  • לפני 1 שנים

    האם מסלול הלכה נחשב בעל סיכון ותשואה גבוה יותר?

  • לפני 1 שנים

    אשמח אם תיצרו איתי קשר

  • לפני 1 שנים

    במסלול הלכה יש סיכון מוגבר?

    • לפני 1 שנים

      לא

  • לפני 1 שנים

    צרו איתע קשר

    • לפני 1 שנים

      כלל ידוע בהשקעות לטווח ארוך (מעל 10 שנים),יש לשוק מספיק זמן לתקן ירידות והמסלול הכי ריווחי הוא מסלול בסיכון מוגבר.
      הכותב הינו יועץ לכלכלת המשפחה

    • לפני 1 שנים

      דדון

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: "חיסכון לכל ילד": כמה כסף יהיה לילד שלכם בגיל 18?
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.