תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

6 שאלות פיננסיות שאתם חייבים לשאול את עצמכם

31/01/2022

יכול להיות שבסערת המרוץ היומיומי שכחתם קצת לדאוג לעתיד הכלכלי שלכם? שאלו את עצמכם כמה שאלות בסיסיות, שיעשו לכם סדר בראש ויאפשרו לכם לצאת לדרך כלכלית-פיננסית חדשה

להצטרפות לקרן הפנסיה הנבחרת של מיטב דש, לחצו כאן>>

אפשר להניח שגם אתם שקועים רוב הזמן במרוץ המטורף של השגרה, אם אפשר באמת לקרוא לשנתיים האחרונות "שגרה". זהו כמובן מתכון בטוח לדחוק ולהדחיק את הדאגה לעצמכם ולעתיד הכלכלי שלכם. מכיוון שאנחנו מבינים לליבכם ועם זאת לא רוצים שתוותרו לעצמכם, ריכזנו כאן בשבילכם 6 שאלות כלכליות בסיסיות, שאתם חייבים לשאול את עצמכם. ענו עליהן בכנות ואם התשובות מדאיגות, התחילו לטפל בכל מה שידרוש מכם שיפור.

לנושא החיסכון הפנסיוני יש נטייה להידחק למעמקי "מגירת ההדחקה" שלנו. אל תאפשרו לזה לקרות, לא משנה בני כמה אתם. חשוב שתתעמקו מדי פעם בפרטי התוכנית הפנסיונית שלכם.

קראו עוד במגזין:

 

האם המצב הכלכלי שלכם מאוזן?

כנסו לאפליקציה של הבנק ועברו על כל החיובים שלכם בשלושת החודשים האחרונים. עברו על הכול: כרטיסי אשראי, הוראות קבע, משיכות מזומן, העברות, צ'קים, החזרי הלוואות, אפליקציות תשלומים, עמלות לבנק  וסכמו את ההוצאה החודשית הממוצעת שלכם. במקביל, חשבו את גובה ההכנסה החודשית שלכם מכל המקורות: משכורות, השכרת נכסים, מענקים וכל הכנסה אחרת.

העמידו את ההוצאות מול ההכנסות וקבלו תשובה ברורה: האם נשאר לכם כסף פנוי? אתם מבזבזים כל שקל שנכנס? או גרוע מזה, מגדילים בקביעות את המינוס? התשובה שתקבלו היא הבסיס לגיבוש ההתנהלות הכלכלית שלכם בהמשך.

האם כל ההוצאות שלכם חיוניות?

לאחר שהבנתם את מצבכם, התעמקו בפרטי ההוצאות הקבועות והחד־פעמיות. עברו שורה-שורה בחשבון הבנק ובפירוט כרטיסי האשראי ואתרו הוצאות מופרזות או מיותרות. תוכלו להיעזר גם בחשבוניות מהקניות בסופר ובעסקים אחרים. אנחנו בטוחים שתגלו מספר "חורים", שדרכם זולג לכם לא מעט כסף שהייתם שמחים לשמור למטרות אחרות.

גלו עוד על קרן הפנסיה הנבחרת של מיטב דש>>

poll questionהאם תהיה לך קצבת פנסיה מסודרת?

האם יש לכם תוכנית פיננסית לטווח הארוך?

שאלת־העל הזאת מכילה סט שלם של שאלות, שהתשובות עליהן מובילות לבניית תוכנית משפחתית להשגת יציבות כלכלית לטווח הבינוני והארוך. אלו הנושאים שכדאי לכם לברר עם עצמכם:

  •  האם הצבתם מטרות כלכליות לשנים הבאות?
  •  האם הכנתם תעדוף של החלומות שאתם רוצים להגשים?
  •  האם יש לכם חסכונות או נכסים מניבים אחרים, שיאפשרו לכם לממש את החלומות?
  •  האם אתם ממצים את מלוא הפוטנציאל הכלכלי מהחסכונות והנכסים הללו?
  •  האם סימנתם יעד של הכנסות קבועות, אליו אתם שואפים להגיע?
  •  כיצד תוכלו להשיג את היעד והאם אתם מתקדמים אליו בקצב הרצוי?

אם עניתם בשלילה לשאלות שהעלינו, אין לכם תוכנית פיננסית. עכשיו זהו הזמן להתחיל לגבש אותה, דרך התייחסות לשאלות הללו. כדי לקבל תמונת מצב עדכנית ומלאה חשוב שתרכזו את המידע על כל החסכונות, ההשקעות והנכסים שאתם מחזיקים, כולל שוויים, התשואות שהם מניבים, העלויות, הנזילוּת והשלכות המס.

האם אתם ערוכים לתקופות משבר כלכליות?

היום ברור לכולם שהשאלה הזאת רלוונטית לכל אחד מאיתנו, בכל עיסוק ובכל רמת הכנסה. לאחר שתרכזו את המידע על כל החסכונות והנכסים שלכם, יהיה לכם קל יותר לבדוק אם אתם מוכנים לכל צרה שתבוא או לא תבוא. זו יכולה להיות תקופה ללא הכנסות או כל הוצאה בלתי מתוכננת אחרת כמו הליך רפואי מיוחד, חיוב מס לא צפוי, מקרר שהתקלקל או תיקון יקר ברכב.

רצוי להיערך לחירום למשל על ידי חיסכון בסך של בערך 10,000 ₪, החיסכון כאמור, יאפשר התמודדות עם בלת"מים צנועים יחסית. חיסכון נוסף שרצוי שיהיה לכם, הוא חיסכון בגובה של מספר משכורות,  ואותו לייעד לתקופות ללא הכנסות או להוצאות גבוהות אחרות.

לא כדאי להשאיר את כספי החירום בעו"ש, כי טבעם של הכספים בעו"ש להיבלע בשוטף. יתרה מכך, בעו"ש הם  עלולים לא להניב תשואה . חפשו אפיק חיסכון שעשוי להניב תשואה (ברמת הסיכון הרצויה לכם) עם נזילות גבוהה. קופת גמל להשקעה היא מוצר חיסכון מבוקש, שרבים בוחרים לנהל בו את קרן החירום המשפחתית שלהם.

האם אתם יודעים מה שלום הפנסיה שלכם?

לנושא החיסכון הפנסיוני יש נטייה להידחק למעמקי "מגירת ההדחקה" שלנו. אל תאפשרו לזה לקרות, לא משנה בני כמה אתם. חשוב שתתעמקו מדי פעם בפרטי התוכנית הפנסיונית שלכם. ודאו שמקום העבודה הפקיד את כל ההפקדות שצוינו בתלושי המשכורת. בדקו האם תנאי הפוליסה והכיסויים הביטוחיים מתאימים לצרכים שלכם. בחנו את דמי הניהול, התשואה, מסלול ההשקעה. הסתכלו על סכום קצבת הפנסיה המשוערת שתקבלו לפי גובה החיסכון הנוכחי. כדאי גם להשוות לתוכניות אחרות ולחברות אחרות, ולפי הצורך לשקול לעבור לקרן פנסיה משתלמת יותר. כמובן, רק בתנאי שיישמרו הזכויות שצברתם. כחלק מבחינת האלטרנטיבות, שימו לב ליתרונותיהן של "קרנות הפנסיה הנבחרות", שזכו בהליך של משרד האוצר ומציעות תוכנית פנסיונית בתנאים אטרקטיביים ובדמי ניהול מוזלים.

האם תוכלו לעזור לילדים שלכם כשיגדלו?

כל אימא ואבא שאנחנו מכירים (כולל אותנו, ברור) חשים כי הזמן טס בכל הקשור לגיל הילדים. רק לפני שנייה התינוקת עשתה צעד ראשון וכבר היא עמוק בבגרויות. רגע אחרי כן כבר יגיע השלב שבו תרצו לעזור לה לממן לימודים באוניברסיטה, טיול אחרי צבא, חתונה, קניית דירה או כל חלום אחר של הילדים. על יוקר המחייה אנחנו לא צריכים לספר לכם, הדרך שעשויה להשיג סכום משמעותי לעזרה לילדים היא חיסכון שוטף מגיל קטן.

עם יד על הלב: האם אתם חוסכים בקביעות לילדים? אם לא, חבל על כל רגע. התחילו עכשיו. ואם כן – האם חישבתם מהו הסכום המשוער שיצטבר עבור כל ילד? האם הצבתם סכום יעד לחיסכון? האם גובה ההפקדה מותאם ליעד שהצבתם? האם אתם מפקידים בחיסכון סכומים שוטפים וגם חד־פעמיים? האם אפיק החיסכון והמסלול שבחרתם הם המשתלמים ביותר? אחרי שתתעמקו בשאלות אלו, אנחנו סומכים עליכם שתמצאו את הדרך למקסם את החיסכון לילדים, כדי להבטיח להם שער כניסה כלכלי ראוי לחייהם הבוגרים.

אז מה עושים? עוברים לקרן הפנסיה הנבחרת של מיטב דש >>

*האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח. מבית מיטב דש ואיילון ביטוח. החברה המנהלת מיטב דש גמל ופנסיה בע"מ.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 1 שנים

    יש לי אצלכם תוכנית פנסיה איך אפשר להגדיל תסכום לגיל הפרישה באופן עצמאי

  • לפני 2 שנים

    אני לא בטוח

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: 6 שאלות פיננסיות שאתם חייבים לשאול את עצמכם
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.