השנה הוזמנתם להתארח בארוחת החג? הסתדרתם. כל הבלגן וההיסטריה של הניקיונות, הקניות, הבישולים, סידור השולחן ושאר הטררם - הכול על הראש של מישהו אחר. אתם רק צריכים להתלבש יפה, לנסות להימנע מהפקקים ולהגיע בזמן. אה, ועוד דבר חשוב: להביא מתנה למארחים. נשמעת משימה פשוטה? לאו דווקא. יש הרבה בורות בתחום הזה שאפשר בקלות ליפול לתוכם.
חשבתם שזו הזדמנות לנקום בדודים המארחים על הצ'ק המאכזב שהביאו לכם לחתונה? חבל. אם אתם מביאים מתנה, תביאו מכל הלב
לקראת החגים המתקרבים, הנה כמה מהשגיאות הנפוצות בקניית מתנות למארחים וכדאי שתנסו לחסוך אותן מעצמכם:
1. ממחזרים מתנות?
אל תגידו שאתם עדיין נוהגים למחזר מתנות שקיבלתם. לא שחשדנו בכם, רק רצינו לוודא. מחזור הוא נהדר בז'אנרים אחרים, אבל עבר מהעולם בתחום המתנות.
2. מתנה בסכום מטורף, מתנה ענקית או מנקרת עיניים
גם אם הכוונה שלכם טובה, ואתם פשוט "אנשים של הביוקר" או שאתם מאלה שאוהבים דברים טובים באריזות גדולות – קחו בחשבון שהגזמה עלולה לגרום מבוכה למארחים. הם עלולים להישאר בתחושה שהם חייבים לכם ובגדול, וזה אחרי שהם כל כך טרחו לקראת הארוחה. ואולי אין להם יכולת כלכלית (או רצון) להחזיר לכם באותה מידה? כל הרעיון של המתנה הוא הבעת תשומת לב, מחשבה ותודה על האירוח. ולצורך כך מספיקה מתנה סמלית.
3. קנייה ברגע האחרון
אל תעשו את זה לעצמכם בערב חג. קניון ישראלי בערב חג (כלומר בערך בשלושת הימים שלפני החג) הוא אטרקציה מאוד לא מומלצת. אין חנייה, החנויות עמוסות, התורים לקופה לא נגמרים. ולאריזת המתנה ייתכן שתחכו אפילו חצי שעה או שעה. ממש ככה. כולם ממהרים, לחוצים ועצבניים. אז חפשו את המתנה בנחת כמה ימים לפני החג (לא מוקדם מדי, כדי שפתק ההחלפה יהיה רלוונטי) וודאו שאתם עומדים בתקציב שלכם. כך למוכרים תהיה סבלנות לעזור לכם ולארוז לכם יפה ומהר.
4. מתנה בלי פתק החלפה
זו עדיין טעות רווחת במחוזותינו שעלולה להוציא למארחים את כל הכיף מהמתנה. כבר השקעתם וקניתם, אז תוודאו שיש פתק החלפה שיהיה בתוקף עד לפחות שבוע (ורצוי יותר) אחרי האירוח. כדאי לקנות בחנות במרחק סביר מבית המארחים, או ברשת שיש לה סניפים רבים.
5. ברכה מביכה
בדרך לאוטו נזכרתם שלא כתבתם ברכה? ואז מצאתם פתק מאולתר עם לוגו של המתווך השכונתי, ושרבטתם "חג שמח". כל כך עדיף אחרת: אפשר לקנות כרטיס ברכה (אבל אל תסתפקו בברכה שמודפסת עליו), או למצוא בבית דף יפה, ולכתוב בכתב יד ברכה מהלב. לא חייבים לחבר חמשיר, לחרוז חרוזים או לשלב ציטוטים של חכם סיני, אבל דעו שיש אנשים ששומרים את הפתקים למזכרת. שלא תגידו שלא אמרנו לכם.
קראו עוד במגזין:
- חולמים על חופשה כמעט בחינם? כללי הזהב לקמפינג מוצלח
- 6 טיפים שיאפשרו לכם לעבור את החגים בשלום ובחיסכון
- מטיול חלומי ועד טיפול שיניים מהגיהנום: 5 הוצאות כספיות לא צפויות
6. בחירה לא מחושבת
רבים נופלים בתמימות בבחירת מתנה לטעמם האישי במקום לטעם המארחים, או בניסיון כושל לקלוע לטעמם הספציפי של המארחים. למשל, אל תקנו חפצי נוי לתצוגה או לתלייה, כמו פסלונים או תמונות, אם אתם לא בטוחים במאה אחוז שהם תואמים לסגנון האישי של המארחים. אל תקנו בושם אם אתם לא יודעים מה הטעם בבשמים של מקבלי המתנה, ספר למי שלא אוהב לקרוא ספרים או שוקולד לאנשים בדיאטה רצינית. לעומת זאת, אם המשפחה חובבת יינות, יין טוב או פותחן חדשני עשויים לשמח אותה. ואם המשפחה אוהבת צמחייה, עציץ יפה יהיה מעולה.
7. סגירת חשבונות
חשבתם שזו הזדמנות לנקום בדודים המארחים על הצ'ק המאכזב שהביאו לכם לחתונה? חבל. אם אתם מביאים מתנה, תביאו מכל הלב. זה גם לא הזמן לרמוז רמזים מעליבים למארחים או להיות ציניים. אתם לא רוצים לפגוע במארחים ולהרוס להם את החג. למשל, אל תביאו אביזר ספורטיבי לאדם עם עודף משקל ששונא להתעמל. אל תקנו ספר בישול או סיר למארחת שלא אוהבת לבשל. ואל תעניקו אביזרי טיפוח למי שלדעתכם זקוק לכאלה ולא משתמש בהם.
8. טרחה למארחים
הם עבדו מספיק קשה לקראת הארוחה, אל תוסיפו למארחים טרחה. למשל אל תביאו זר פרחים מרכזי לשולחן החג בלי שתיאמתם זאת מראש. ואל תקנו זר פרחים בצד הדרך, כזה שידרוש מהמארחים למצוא ואזה בגודל מתאים, לקצוץ גבעולים ולמלא את הרצפה בעלים בדיוק כשהם בשיא הלחץ והבית מבריק. רוצים להביא פרחים? שלחו אותם עם שליח בשעות הבוקר, כשהם מוכנים לתצוגה בתוך אגרטל יפה.
והכי חשוב, שיהיה לכם ולמארחים חג שמח.
רוצים לקרוא עוד בנושאי חיסכון? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים.