תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

7 טיפים לריסון ההוצאות בתקופת החגים

18/09/2019

חשבון הבנק שלכם עדיין לא התאושש מהחופש הגדול וכבר נופלות עליכם ההוצאות של החגים? כך תתמודדו עם האתגר

ראש השנה אוטוטו כאן ואם לשפוט על פי תקדימי העבר, עוד לפני שנספיק לטעום מהרימון כבר יגיעו יום כיפור, סוכות ושמחת תורה. בשעה שרובנו מחכים בקוצר רוח לאווירה החגיגית, לארוחות הטעימות ולימי החופשה המרובים, אתגר אחד מאיים עלינו כל שנה בתקופה זו: ההוצאות הגדולות.

אז כדי שהחגים המתקרבים לא יפערו לכם בור בחשבון הבנק, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את חודש תשרי בשלום:

1. תקציב מוגדר מראש

החגים הרי לא נוחתים בהפתעה, אז שריינו מראש תקציב מיוחד לעונה זו, ממש כפי שקבעתם מראש תקציב לחופשת הקיץ (מה, לא עשיתם את זה? אז תתחילו, משנה הבאה). התקציב המוגדר לחגי ספטמבר-אוקטובר אמור להספיק לקניות, אירוח, מתנות, חידוש הבית, בגדים ובילויים.

2. הארוחה אצלכם?

בין אם אתם מוזמנים לארוחת החג ובין אם אתם מארחים, זו עשויה להיות הוצאה גדולה אז נא להפעיל שיקול דעת. כשאתם מארחים, התחילו בחישוב מספר האורחים הצפוי. תכננו את התפריט ואת הכמויות הנדרשות זמן רב מראש. אל תגזימו עם הכמויות ואל תתפרעו עם התפריט. גם אם ממש בא לכם לגנוב את ההצגה עם מנות שלא מהעולם הזה, זכרו שתצטרכו לקלוע לטעם רחב ככל האפשר.

אל תהססו לחלק את הכנת האוכל בין האורחים. זה מקובל מאוד ולא פוגע בתדמיתכם כמארחים. להיפך, כך ההיצע יהיה רחב ומגוון יותר. לא פחות חשוב: חלוקת הנטל תחסוך מכם הוצאות עצומות ותתחלק באופן הוגן בין המשתתפים. למשל, קניית מנות דג או בשר ל-30 אורחים יכולה להסתכם במאות שקלים ואפילו לעבור את רף ה-1,000 שקלים.

3. קניות לארוחה

לאחר שחילקתם לאורחים מטלות בהתאם להעדפותיהם וכישוריהם, הכינו רשימת קניות מפורטת: חומרי גלם, שתייה, כלים חד פעמיים וכדומה. בחרו לערוך את הקניות במקום המציע מחירים אטרקטיביים, ושלא מתפשר על איכות וטריות הסחורה. אל תחכו לרגע האחרון עם הקניות. לרוב, לקראת החג מפרסמים בכלי התקשורת השוואות של מחירי הסלים ברשתות השונות. לקראת הסקר יורדים המחירים ואילו לאחר הפרסום, המחירים לעיתים מזנקים.

אתם בסופר? היצמדו לרשימה, זה לא המקום לאימפולסיביות. חפשו הנחות, אבל קנו רק מה שאתם צריכים. אל תתפתו להנחות על מוצרים מיותרים או למבצעי כמויות. למשל, אם מציעים לכם 2 ק"ג רימונים בהנחה, אבל אתם במקרה הטוב תאכלו רימון אחד - ותרו על המבצע, כי רימון בגודל סביר שוקל רק כ-300-200 גרם. אל תפסלו את מוצרי המותג הפרטי של הסופר: לרוב הם זולים יותר ורמתם לא בהכרח נופלת מזו של מותגים מוכרים. היו מודעים לטריקים של הסופר. למשל, את המותגים הזולים תמצאו לרוב במדפים הנמוכים, בעוד שהמותגים היקרים יוצבו בגובה העיניים.

אם אתם מתכננים קנייה גדולה של כלים חד פעמיים, ניתן לבצע אותה בחנויות הסטוק ולרכוש את כל השאר בקנייה נפרדת בסופר. השתדלו להימנע מחלוקה לתשלומים (זה נכון גם לכל קנייה שוטפת בסופר). אם אתם נאלצים לחלק לתשלומים, צמצמו ככל האפשר את מספרם.

poll questionמה אתם מתכננים לעשות בחגים?
  

4. מתנות

אם אתם מתארחים ורוצים (או מרגישים מחויבים) לקנות מתנות למארחים, או אפילו לשאר האורחים - אל תיסחפו עם זה. הכינו רשימה של האנשים שתרצו להעניק להם מתנות והקציבו סכום לכל מתנה. הקדישו מחשבה איזו מתנה תשמח כל אחד, ועשו זאת עוד לפני שתהיו תחת השפעת הלחץ של החג (והתורים והמחירים והפקקים והבלגן בחנויות), כשאתם עדיין רגועים וצלולים.

מתנה סמלית שהמארחים יתחברו אליה עדיפה על מתנה יקרה או גדולה, שלא תרגש את המארחים ולא יהיה להם מה לעשות איתה. אפשר לקנות מתנה עם ערך חברתי, כמו מוצרים שיוצרו על ידי עובדים בעלי מוגבלויות, או על ידי אמנים או עסקים מקומיים. תוכלו גם לקנות כלי חמוד, ולמלא אותו בעוגיות שהכנתם בעצמכם.

5. קניות נוספות

השבועיים-שלושה שלפני החגים הם זמנם הגדול של המפרסמים, שמשווקים לנו בכל הכוח מוצרים מכל התחומים. אנחנו מוצפים בפרסומים המגיעים לסמארטפון, למייל, לעלוני מבצעים צבעוניים, למודעות ענק בעיתונות ולשלטי החוצות. לכן, גם אם נתקלתם במבצע "אדיר, נדיר וחד פעמי" על פינת אוכל (או סלון או מיטה או ריהוט גינה או מה שלא יהיה), זה לא אומר שאתם חייבים עכשיו פינת אוכל חדשה, רק כי היא במבצע וכי מתחשק לכם. נצלו את המבצעים רק לרכישות שתכננתם מראש. מתחשק לכם לחדש את הבית? לא חייבים לקנות סלון חדש. תוכלו לסדר את החלל בצורה אחרת, לצבוע קיר או רהיט, לרפד מחדש או אפילו לקנות יד שנייה במחיר סמלי.

קראו עוד במגזין:

 

 

6. תווי שי

קיבלתם מהעבודה תווי שי לחג? התייחסו אליהם כחלק מהמשכורת שלכם והשתמשו בהם לקניות שאתם ממילא עושים. אם חשוב לכם להישאר עם תחושה של מתנה, תוכלו לקנות באמצעות התווים בגדים או חפצים לבית (שתכננתם בכל מקרה לקנות), במקום שייבלעו בתשלום השוטף בסופר. כדי לנצל את התווים ביעילות, קראו את האותיות הקטנות שמתייחסות לתוקף, כפל מבצעים וסניפים שבהם התווים לא מכובדים.

7. חופשה ובילויים

אל תרגישו חייבים לצאת לבית מלון או לחו"ל, גם אם הילדים לוחצים ובמיוחד אם כבר נפשתם בחופש הגדול שרק נגמר. לרוב, מחירי המלונות והטיסות גבוהים מאוד בימי החופשה במערכת החינוך.

היצמדו לתקציב החופשות השנתי שלכם, שעבורו רצוי לחסוך מדי חודש במהלך השנה. כדאי לצאת לטיולים משפחתיים יומיים. תוכלו לבחור באטרקציה אחת בתשלום ולהוסיף פיקניקים, ביקור בחוף הים ובשמורות טבע ונסיעה לטיולי רכב. רוצים לצאת לכמה ימים? קמפינג יכול להיות כיף גדול בעונה הזאת, הביאו איתכם אוכל מהבית או קנו מצרכים בסופר והכינו ארוחה בשטח. גם החלפת דירות זו אפשרות נהדרת ומקובלת.

והכי חשוב: שיהיו לכם חגים שמחים ומשמחים!

מעוניינים בעוד טיפים לחיסכון? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 4 שנים

    שום טיפ לא ירסן את אמא שלי

  • לפני 4 שנים

    כמה נכון

  • לפני 4 שנים

    הטיפ הראשון זה תתאפקו

  • לפני 4 שנים

    תפסיקו לבזבז כל כך הרבה רק בגלל שיש לג

  • לפני 4 שנים

    מצוין. תודה!

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: 7 טיפים לריסון ההוצאות בתקופת החגים
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.