תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

7 טיפים לחיסכון בקניות בסופר

כמעט בכל שבוע אנחנו "הולכים לקניות", כאשר מוצרי המזון הפכו להיות הוצאה חודשית משמעותית. על פי נתוני הלמ"ס לשנת 2013, משפחה בישראל מוציאה בממוצע כ- 2,800 ₪ על מזון, הוצאה שנתית של מעל 33,000 ₪, שהופכים ללמעלה מ- 800 אלף ₪ אם נצבור זאת למשך 25 שנה. במילים אחרות, ההוצאה על מזון משתווה כמעט לרכישת דירה

ברור לכולנו שהוצאה על מוצרי הצריכה הבסיסיים היא הוצאה די קשיחה, כלומר לא ניתן לבטל אותה. אך אנחנו כן יכולים לצמצם ולייעל אותה. לשם כך ריכזנו עבורכם 7 טיפים שימושיים שיוכלו לעזור לכם. שם המשחק הוא יעילות וככל שנהיה יעילים יותר, נוציא פחות כסף על מוצרים מיותרים.

בניגוד לכתבות שאתם מכירים מהחדשות, אנחנו לא מתכוונים למצוא את המקומות הזולים ביותר, אלה לשפר את האופן בו אנו מבצעים את רכישת המוצרים. לא חייבים ליישם את כל הטיפים, כל אחד יכול לנסות ולאמץ את הטיפ הנכון עבורו ולראות כיצד הוא משפיע על ההוצאה החודשית.

poll questionאיך אתם עושים את הקניות שלכם בסופר?

1. תכנון מראש

הבסיס להתנהלות פיננסית נכונה. התכנון מאפשר לנו לדעת מה סכום הכסף שאנחנו יכולים לחסוך, ולמצוא את המקומות בהם אנחנו יכולים לחסוך בהוצאות. כמו בתכנון פיננסי, גם תכנון הקניות בסופר יכול לחסוך לנו אחוזים רבים. לפני היציאה לסופר ערכו רשימה של המוצרים החסרים לכם והקפידו להיצמד אליה.

2. הטיית פרסומות

במהלך הקניות אנו מוטים מהפרסומות, האריזות הריחות והרצונות שלנו. נסו לצמצם את הרכישות הרגשיות. הקפידו להגיע לסופר אחרי ארוחה כשאתם שבעים. כך לא תתפתו לרכוש מוצרי מזון שאינכם צריכים.

3. קונים לבד

ככלל עדיף לעשות את הקניות עם כמה שפחות הסחות דעת ולעמוד ככל שניתן בתכנון המקדים. אם אין לכם אפשרות אחרת נצלו את ההזדמנות ללמד את ילדכם קצת על התנהלות פיננסית נכונה: הגדירו יחד עם הילדים את סכום הקניה עבורם, כך שידרשו לבחור את המוצרים שהכי חשובים להם, למדו אותם איך להשוות בין המוצרים ולמצוא את המבצעים הנכונים עבורם.

4. הגדרת סכום

הגדירו את הסכום אותו אתם יכולים או מעוניינים להוציא על קניות בסופר. במידה ואין לכם משמעת עצמית מספיקה בכדי לעמוד בסכום, תוכלו להגיע לסופר עם הסכום המדויק במזומן וללא כרטיס אשראי.

5. רכישה אונליין

הזמנה דרך אתרי האינטרנט נחשבת לעיתים ליקרה יותר, אך היא יכולה להיות משתלמת והסל הכולל יהיה נמוך. כיום, כמעט לכל הרשתות הגדולות יש אתר אינטרנט המאפשר הזמנה של מוצרי הבסיס. שימוש באתר אינטרנט לעיתים יהיה יקר יותר, אך יאפשר לשלוט באופן טוב יותר בהוצאה. יתרון נוסף, הוא הצמדות לרשימה ולמוצרים הדרושים.

6. אתרי השוואות

ניתן לנסות גם את אתרים המבצעים השוואות בין אתרי האינטרנט של החברות, כמו למשל אתר mysupermarket.co.il האתר מבצע השוואה בין אתרי הסופרים השונים וממליץ היכן לבצע את הקנייה עבור הסל הספציפי שלכם.

7. שבוע יצירתי

אחת לחודש או אחת לתקופה קיימו שבוע בו אתם משתמשים רק במוצרים שיש לכם בבית. תהיו יצירתיים, פתחו את הארונות ותחשבו מה ניתן להכין מהמוצרים שיש שם. כך תשמרו על מוצרים טריים יותר, תדעו טוב יותר מה יש בארונות ותזרקו פחות אוכל.

במאמר זה סיכמנו עבורכם 7 טיפים פרקטיים שאתם יכולים לאמץ, כשהדבר החשוב ביותר הוא לתכנן ולעמוד ביעדי תכנון. בתכנון מקדים אנו יכולים להיערך טוב יותר ולא להיות מופתעים בסוף כל חודש.

בהצלחה בקניות!

יש לכם טיפים נוספים לחיסכון בהוצאות הקניות בסופר? 
שתפו אותנו בתגובות כדי שנכיר דרכים נוספות.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 1 שנים

    בקניית מוצר מסויים לבדוק האם קימת אריזה שונה ולבדוק מחיר ליחידה. לדוגמא סבון כלים פלמוליב אריזה 1.5 ליטר במחיר של 15.8 ש"ח. מול זה אריזה של 1 ליטר בכמות של 3 אריזון במחיר כולל של 30 ש"ח. בקניה זו משתלם יותר לקנות את 3 אריזות של 1 ליטר חיסכום על אותה כמות 1.80 ש"ח.
    דוגמאות אחרות קניה בשוק במקום בסופר. הבדל תהומע במחיר וגם בטריות הירקות.

  • לפני 4 שנים

    אם מדברים על אתרי השוואות,יש אפליקציית pricez שזה יותר נוח

  • לפני 6 שנים

    ו.... לא עושים קניות כאשר רעבים?

  • לפני 6 שנים

    ממליצה להשאיר את כרטיס האשראי בבית ולהגיע עם סכום הקצבה רלוונטי למטרת הקניה .

  • לפני 6 שנים

    לא להתפתות לקנות כמו 1+2 חינם , כי התכוונתם לקנות 1 אז בסוף תשלמו על שניים ותצרכו יותר ללא צורך בכך , תמיד תחשבו האם מבצע זה יגרום לכך שהחשבון הסופי בקופה יהיה נמוך יותר? רק כך תקנו מבצע , בדר"כ המבצע גורם שתשלמו יותר בקופה.

  • לפני 7 שנים

    לדעתי כדאי לקבוע תפריט שבועי , ואז לקנות לפי התפריט
    זה ימנע שיהיה מזון שלא נוצל

  • לפני 7 שנים

    בקנייה באחת מרשתות השיווק, אל תתפתו לתצוגה המרשימה של מוצר במבצע, חפשו לידו מוצרים מוחבאים, מוצרים מיצרן פחות מוכר והרבה פעמיים תופתעו לגלות כי המוצר שמצאתם, זול בהרבה לעומת המוצר המוכרז כמוצר במבצע.

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: 7 טיפים לחיסכון בקניות בסופר
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.