תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

6 טיפים שיעזרו לך להגדיל את הסיכוי לפרוש עם יותר נכסים

03/04/2016

חיסכון פנסיוני. שתי מילים שמשמעותן מתפרשת בצורה שונה אצל קבוצות אוכלוסייה שונות. למעשה, ניתן לחלק את האוכלוסייה לשלוש קבוצות בקשר ליחס שלהן לחיסכון הפנסיוני. יש כאלה שזה ממש לא מעניין אותם, יש כאלה שזה קצת מעניין אותם וישנם כאלה שאפילו מוטרדים משאלות כמו איך וממה יחיו בגיל הפרישה

לא משנה לאיזו קבוצה אתם משתייכים, חשוב שתדעו שיש פעולות שניתן לעשות כבר עכשיו, כדי להעלות את הסבירות שבעתיד סכום הקצבה שתקבלו יהיה גבוה יותר. הרי, אין מי שלא רוצה לקבל יותר, על אחת כמה וכמה כשזה מגיע לכסף.

  1. הגדלת חלקו של העובד בהפרשה לפנסיה
    ידוע שבימינו גם על העובד חלה חובת הפרשה להסדר הפנסיוני במקביל להפרשה של המעסיק. ברוב המקרים, מדובר על הפרשה של 5.5% משכרו של העובד. אולם, לעובד גם עומדת הזכות להגדיל את הפרשתו ל – 7% וכך למעשה להגדיל את הקרן שעל בסיסה ייצבר סכום הקצבה, שיקבל בגיל הפרישה.

    לדוגמא, שני עובדים בני 30 המשתכרים שכר זהה של 7,000 ₪, המעסיק מפריש עבורם להסדר פנסיוני הפרשות זהות כפי שמחייב אותו החוק. האחד בחר להפריש לקרן הפנסיה 5.5% אחוז משכרו. לעומתו, בחר העובד השני להפריש 7% משכרו.הגדלת ההפקדה לקרן הפנסיה ב- 1.5% תגדיל את הקצבה של אותו עובד שבחר לעשות כך ב 480 ₪ ואת הצבירה ב 94,421 ₪ לעומת אותו עובד שבחר בהפרשה של 5.5% משכרו*.
  2. התאמת המסלול הביטוחי בקרן הפנסיה
    אחד הכיסויים הביטוחיים בקרן הפנסיה הוא ביטוח שארים. שארים מוגדרים כבן / בת הזוג של המבוטח וילדיו, עד גיל 21. אדם בעל סטאטוס כזה, יהיה רשאי לבחור לבטל את תשלום ביטוח השארים בקרן הפנסיה והפרמיה שהייתה אמורה להיות מופנית לטובת רכישתו תופנה לצורך הגדלת החיסכון, הרי היא הקצבה שלו בגיל הפרישה.

    הערה: אדם המוותר על ביטוח השארים יכול להיות רק אדם שאין לו שארים. הוא נדרש להוכיח זאת בעזרת הצגת צילום ת.ז וניתן לעשות זאת לתקופה של עד שנתיים בלבד.

    בתקופה זו לא תיגבה פרמיית סיכון על ידי חברת הביטוח בגין כיסוי זה. לאחר שנתיים, תבקש חברת הביטוח לברר האם השתנה מצבו המשפחתי של העמית. חשוב מאוד לעדכן את חברת הביטוח במקרה של שינוי מצב משפחתי (חתונה / לידה).
  3. התאמת מסלול ההשקעה בקרן הפנסיה או בביטוח המנהלים
    הכספים, אותם מפרישים המעסיק והעובד ביחד לקרן הפנסיה, מושקעים כולם בשוק ההון. כדאי מאוד לדאוג להתאמת מסלול ההשקעה. למשל, אדם צעיר שלפניו עוד שנות עבודה רבות, לעיתים יעדיף להיות במסלול שאינו "סולידי", אלא במסלול בו חלק מהכספים יושקעו במניות וחלקם ינותבו להשקעות "סולידיות".

    כלל אצבע חשוב הוא שלטווח הארוך הדבר נכון ואף ניתן להרוויח מכך. לעומת זאת, אם העמית הינו אדם מבוגר, ללא צפי לשנים רבות בשוק העבודה, נכון יותר יהיה, במקרה שלו, לבחור במסלול השקעה "סולידי" על מנת לא לסכן את כל מה שכבר הספיק לחסוך במשך השנים ולנסות להשיג תשואות באופן יותר "איטי ובטוח".
  4. הפחתת דמי הניהול
    יש לבחון את דמי הניהול בהתאם למקובל בענף. במידה ותתאפשר הפחתה בדמי הניהול, הדבר יכול להוסיף עוד מאות אם לא אלפי שקלים לקצבה החודשית. כדאי להתמקח ולנסות להשיג את דמי הניהול הנמוכים ביותר שכן לנושא זה, כאמור, השפעה רבה על גובה הקצבה החודשית, בהגעתו של העמית לגיל הפרישה.
  5. הפרשה בגין רכיבי השכר הלא פנסיונים
    אצל עובדים רבים, השכר המבוטח לפנסיה שונה משכר ברוטו, שכן ישנם סעיפי שכר עליהם אין חובה להפריש לפנסיה, כמו שעות נוספות, פרמיות וכו'. הפרשה לפנסיה על ידי העובד, גם בעבור חלק השכר עליו לא מפריש המעסיק, עשויה להגדיל משמעותית את הקצבה החודשית העתידית שלו!
  6. להימנע ממשיכת כספי הפיצויים
    עובדים רבים מושכים את כספי הפיצויים, כאשר הם בתקופת מעבר בין עבודות. הם אינם מודעים לכך שכספי הפיצויים מהווים, בקירוב, כ- 50% מהקצבה החודשית העתידית שלהם ולכן מומלץ להימנע עד כמה שניתן מלמשוך כספים אלו.

לאחר שסקרנו את הפעולות, עכשיו תדעו לשאול את השאלות הנכונות כשתפגשו את סוכן הביטוח / היועץ הפנסיוני שלכם. יתרה מכך, תוכלו לבצע פעולות שיעזרו לכם להגדיל את הקצבה החודשית כשתפרשו.

 יש לכם טיפים נוספים? שתפו אותנו בתגובות.

*תחשיב הקצבה והצבירה נעשה באמצעות סימולטור אלמגור, בהתבסס על ההנחות המצוינות לעיל, בשילוב הנחות כי המצב המשפחתי של שני העובדים זהה וכי מסלולי ההשקעה והביטוח זהים לשניהם. האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני המתחשבים בצרכי כל אדם ואינו נועד להחליפם.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 8 שנים

    שכיר שיש לו קרן השתלמות .יכול להגדיל את ההפרשות לקרן ללא השתתפות המעביד .בתנאי שלא משולם לו עבור קרן השתלמות (מעבר לשכר יסוד) . על מלוא הסכום .עד תקרה מסוימת .

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: 6 טיפים שיעזרו לך להגדיל את הסיכוי לפרוש עם יותר נכסים
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.