גם אתם נדהמים בכל שנה מחדש מהיקף ההוצאות לקראת החזרה ללימודים? בין אם אתם מההורים הזריזים, שעד ה- 5 ביולי הילקוטים אצלם כבר ערוכים למסדר, עם ספרים עטופים וקלמרים מצוידים. ובין אם אתם מאלה שמחכים לרגע האחרון בתקווה שפיית מכשירי הכתיבה תמלא לכם את הבית בכל מה שצריך - בסופו של דבר תיאלצו להתמודד עם הקניות ועם העלויות הגבוהות שלהן.
עדיין לא נרשמתם לפרויקט השאלת ספרים בית ספרי? חבל. מדובר בחיסכון אדיר שיכול להסתכם ב- 1,000 ש"ח ויותר לכל ילד!
אבל יש דרכים לחסוך משמעותית בהוצאות לקראת הלימודים. אספנו עבורכם 10 עצות לעשות זאת:
1. רואים את סוף החופש
רוב החופש כבר מאחוריכם? נצלו את העובדה (המשמחת?) הזאת, והיעזרו בהמלצות ובמסקנות של חברים מתוקתקים שכבר עשו במקומכם סקר שוק יסודי. חפשו בעיתונות ובאינטרנט השוואות מחירים של סלי קנייה לקראת הלימודים. בדקו אלו חנויות מציעות מבצעי חיסול לקראת סוף החופש, אבל קחו בחשבון שהמבחר יהיה קטן יותר. שימו לב שיש חנויות שמנצלות את הלחץ של הרגע האחרון, ונמנעות ממבצעים או אפילו מעלות מחירים.
2. פיצול הקנייה
אם גיליתם פערים משמעותיים ברמות המחירים, אפשר לפצל את הרכישה, אבל אל תגזימו עם מספר החנויות. לא תצאו מזה, וגם השפיות שלכם חשובה. בכל חנות יש מוצרים זולים ויקרים, והפערים מתבטאים במחיר הסל המלא. התרשמו (מעיתונות, המלצות, קטלוגים, הניסיון שלכם וכדומה) מה הסל הכדאי ביותר, כלומר זול ואיכותי. אגב, לפעמים נמכרים בסופרים מכשירי כתיבה איכותיים במחירים סבירים.
3. מה שנשאר
עשו סדר בכלי הכתיבה והמחברות שיש בבית, ורק אז הכינו רשימת קניות מפורטת. בדרך כלל נשארים המון אביזרים משנה שעברה, ואין סיבה לקנות הכל מחדש (גם אם הילדים ממש רוצים). זו הזדמנות מצוינת לסדר עוד כמה מגירות, ועל הדרך לוודא שלא נשאר בילקוט איזה סנדוויץ' תועה.
4. כמויות
אל תקנו 30 מחברות, רק כדי לגלות אחרי שבועיים שהילדה מעדיפה מחברות ספירלה ולא מחברות סיכה. או שהמורה מבקשת מחברות 14 שורות ולא "מחברות חכמות" כמו שהתבקשתם לקנות מראש. גם אין טעם בחבילה של 44 עטים שיתגלו כחד פעמיים. וגם לא באריזה של 62 טושים, היצע שרק יבלבל את הילד.
5. ספרים רבותיי, ספרים
אתם עדיין לא רשומים לפרויקט השאלת ספרים בית ספרי? הגיע הזמן שתצטרפו. מדובר בחיסכון אדיר שיכול להסתכם לפעמים ב- 1,000 שקלים ויותר לכל ילד! ואם בכל זאת לא הצטרפתם לפרויקט, או שלא פועל כזה בבית הספר שלכם: מתקיימים ירידים שבהם נמכרים ספרים משומשים במצב מצוין ובמחיר סמלי, ויש אתרי אינטרנט למסחר בספרים משומשים. אל תהססו לבקש ספרים משומשים בחנויות הספרים הרגילות. רובן מוכרות כאלה, אבל לא תמיד מציעות ביוזמתן. באותה הזדמנות למה שלא תמכרו את הספרים המשומשים שלכם?
6. חתיכת תיק
אחד המרכיבים הכי יקרים בסל הקניות ללימודים הוא הילקוט. אבל לא חייבים לקנות תיק חדש בכל שנה. חלק גדול מהתיקים איכותיים ועמידים לשנים ארוכות, אפילו אצל ילדים שובבים. ישנם ילדים שמצפים להתחדש בתיק מדי שנה, אבל זה בדיוק המקום להצבת גבולות. אפשר למשל להחליט להחליף תיק פעם בשלוש שנים (לקראת כיתות א', ג', ז', י'), זה בהחלט די והותר. יש חנויות עודפים של יבואניות התיקים שבהן נמכרים ילקוטים מעונות קודמות בהנחות גדולות. ואם אתם כבר מחליפים ילקוט, והישן במצב מצוין – תשקלו לתרום אותו לנזקקים.
קראו עוד במגזין:
7. מותגים
הילדה רוצה סל מוצרים שלם של מיניונים או נסיכות? הילד רוצה רק מוצרים של בוב ספוג? תזכרו שאתם המבוגר האחראי. הגבילו את הילד לבחירת פריט או שניים ממותגים. הפערים במחירים בין המוצרים הממותגים לאחרים עשויים להיות משמעותיים מאוד.
8. מחוץ לקופסה
טרנד קופסאות האוכל והבקבוקים המיוחדים אולי חמוד, אבל במציאות הרבה ילדים זונחים אותם מהר מאוד. הם מסורבלים וגדולים, וגם בלעדיהם הילקוט עמוס וכבד. אתם מכירים את הילד שלכם ויכולים להעריך אם הוא צפוי להשתמש בהם, לאבד אותם, או לנטוש אותם במטבח אחרי יומיים.
9. חולצות תלבושת
לפני תחילת השנה קנו רק מעט חולצות תלבושת (וכמובן, רק אחרי שבדקתם שלא נותרו מספיק חולצות משנה שעברה). ייתכן שתגלו שהבד לא נעים לילד או מתכווץ בכביסה או שהגזרה "לא מקובלת" בכיתה. רק אחרי שתוודאו שהילד מרוצה מהחולצות, קנו עוד.
10. בגדים חדשים
מחדשים את המלתחה היומיומית של הילד? הכי חשוב שהבגדים יהיו נוחים, פשוטים ולא יקרים, במיוחד בגן וביסודי. כדי שלא תצטערו על כל כתם חדש, ועל כל סווטשר מהעשרות שהילדים עוד צפויים לשכוח בבית הספר.
אז היערכו לשנת הלימודים בחוכמה ובשיקול דעת. נסו לא להגזים בהוצאות, והכי חשוב – תיהנו מחוויית ההיערכות ללימודים ומהימים שנותרו לחופש הגדול.
רוצים לקרוא עוד בנושאי חיסכון? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים.
חסכתי לא מעט :)